Scena

Ennio Morricone osvojio Oscara za glazbu iz Mrske osmorke

U Dolby Theatreu u Hollywoodu dodijeljene su 88. filmske nagrade Oscar. Zahvaljujući filmu “Povratnik” Leonardo DiCaprio napokon je odnio kući onog za najboljeg glumca, a u glazbenom su dijelu profitirali Sam Smith i Ennio Morricone.


Smithova “Writing’s on the Wall” proglašena je najboljom originalnom pjesmom u filmu ostavivši iza sebe “Earned It” The Weeknda, “Til It Happens to You” Lady GaGe i Diane Warren, “Simple Sound #3” Davida Langa i “Manta Ray” J. Ralpha & Antonya.

Glazba Ennia Morriconea skladana za film “Mrska osmorka” Quentina Tarantina dobila je Oscara za najbolju filmsku glazbu, dok su u ovoj kategoriji jođ bili nominirani Thomas Newman za “Bridge of Spies”, John Williams za “Star Wars: The Force Awakens”, Carter Burwell za “Carol” i Johnann Johannson za “Sicario”.

Pročitajte više na muzika.20minuta.hr


 

Foto: Wikimedia Commons

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close