Ličko-senjska županijaNovacEuropaIzdvojeno

EKSKLUZIVNO Imamo fotografije kako će izgledati Poduzetnički inkubator u Novalji vrijedan gotovo 8 milijuna kuna!

VELIKA INVESTICIJA U GRADU NOVALJI

Novalja dobiva poduzetnički inkubator, čiji se početak rada očekuje najesen!


U utorak 4.veljače 2020. u Gradskoj vijećnici grada Novalje održana je uvodna konferencija projekta “Izgradnja i opremanje Poduzetničkog inkubatora Ragan-KK.03.1.2.01.0061”, o čemu smo pisali s terena.

Sufinanciran sredstvima iz EU fondova, ovaj inkubator omogućit će mladim poduzetnicima, posebno start – upovcima bolje uvjete za rad i razvoj prvenstveno kroz pristupačnost poslovnih jedinica i opremljenost inkubatora specijaliziranom opremom poput 3D printera.

Jedini inkubator takvog tipa na području Ličke-senjske i Zadarske županije

Zgrada poduzetničkog inkubatora prostirat će se na 876.60 metara kvadratnih i imat će 16 inkubacijskih jedinica, od kojih će 10 koristiti već postojeća mikro, mala i srednja poduzeća (MSP-ovi) koja posluju dulje od tri godine, a 6 ih je namijenjeno novoosnovanim MSP-ovima. Inkubator će imati jednu multimodalnu konferencijsku dvoranu, a bit će opremljen CNC strojem i 3D printerom, koji će biti na raspolaganju svim korisnicima, ali i vanjskim korisnicima koji nisu dio inkubatora.

Poduzetnički inkubator Ragan, osim poslovnih jedinica, pružat će poduzetnicima i edukacije te savjetovanje, u svrhu unaprijeđivanja njihovog poslovanja, ali i konkurentnosti, čime Ragan postaje jedini inkubator takvog tipa na području Ličke-senjske i Zadarske županije.

Projekt je odobren iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020., odnosno Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupni iznos bespovratnih sredstava dobiven iz fondova je 7.089.255,21 kuna, dok ukupna vrijednost cijelog projekta iznosi 7.822.137,29 kuna.

Uz Grad Novalju kao nositelja projekta, partner projekta je Riječka razvojna agencija Porin d.o.o.

Što je gradonačelnik Novalje, Ante Dabo rekao o ovom projektu možete saznati na ovom linku, a u nastavku pogledajte prve vizuale inkubatora, koji bi već u listopadu ove godine trebao krenuti s radom.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close