Ličko-senjska županijaEuropaIzdvojenoPromo

FOTO/VIDEO U Novalji predstavljeni projekti izgradnje Poduzetničkog inkubatora Ragan i proširenja Poslovne zone Čiponjac

NASTAVLJAJU SE VELIKE INVESTICIJE U GRADU NOVALJI

U utorak, 4.veljače 2020. s početkom u 12:00 sati u Gradskoj vijećnici grada Novalje održala se uvodna konferencija za projekt “Izgradnja i opremanje Poduzetničkog inkubatora Ragan” te projekt “Unapređenje i proširenje zajedničke infrastrukture PZ Čiponjac”.


Na uvodnoj konferenciji kratkim pozdravnim govorima, osvrtima na projekte te riječima pohvale okupljenima su se obratili Ana Mandac i Damir Juzbašić – pomoćnici ministra gospodarstva i poduzetništva te gradonačelnik Grada Novalje – Ante Dabo koji je izjavio kako su svi kriteriji i ključne stavke za realizaciju projekata zadovoljeni te da će projekti biti uspješni i završeni na vrijeme. Također je u svom govoru okupljenima poručio da se nada vrlo skoroj završnoj konferenciji na kojoj će se predstaviti završeni projekti.

Na konferenciji prezentaciju projekata održao je Dinko Škunca – Viši stručni suradnik za europske integracije i gospodarstvo. Izjavio je kako je rok za početak realizacije projekata izgradnje i opremanja Poduzetničkog ikubatora Ragan na ljeto 2020. godine, a za završetak svih radova listopad 2020. godine, dok je za projekt unapređenja i proširenja zajedničke infrastrukture Poduzetničke zone Čiponjac završni rok 1. veljače 2021. godine.

Cilj projekta izgradnje poduzetničkog inkubatora Ragan jest objekt površine 876,60 kvadratnih metara, s 16 inkubacijskih jedinica, jednom multimodalnom prostorijom (konferecijskom dvoranom) te CNC strojem i 3D printerom koji će biti na raspolaganju svim korisnicima, ali i vanjskim korisnicima koji nisu dio inkubatora.

Poduzetnički inkubator Ragan će omogućiti mladim poduzetnicima, posebno start – upovcima bolje uvjete za rad i razvoj prvenstveno kroz pristupačnost poslovnih jedinica i opremljenost inkubatora specijaliziranom opremom, a osim poslovnih jedinica, pružati će poduzetnicima i edukacije te savjetovanje, u svrhu unaprijeđivanja njihovog poslovanja, ali i konkurentnosti, čime Ragan postaje jedini inkubator takvog tipa na području Ličke-senjske i Zadarske županije.

Projekt je odobren iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020., odnosno Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupni iznos bespovratnih sredstava dobiven iz fondova je 7.089.255,21 kuna, dok ukupna vrijednost cijelog projekta iznosi 7.822.137,29 kuna.

Kod projekta “Unapređenje i proširenje zajedničke infrastrukture PZ Čiponjac” radi se o uređenju neizvedenog dijela odnosno 22.000 kvadratnih metara zajedničke površine koji bi, kaže Škunca, zbog dinamike posla mogli biti gotovi već krajem ove godine.

Poduzetnička zona Čiponjac, u kojoj ima najviše uslužnih djelatnosti, osim dovršavanja izgradnje komunalne infrastrukture, trebala bi biti i infrastrukturno povezana sa državnom cestom D – 106, te time olakšati poduzetnicima poslovanje i komuniciranje. Projekt je također sufinanciran iz Europskih fondova u iznosu od 8.980.795,97 kuna.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB/Nino Salkić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close