Tehnologija

EKSKLUZIVNO Gospić dobiva svoj Grobnik? Gradi li se automobilistička staza u Lici?

EKSKLUZIVNO

Hoće li Gospić imati svoj Grobnik? Sudeći po izjavi Sandra Babića iz automobilističkog kluba Saint Christopher Racing Team, moguće je.


Sandro Babić, 39-godišnji Dalmatinac koji s obitelji živi u Gospiću, u intervjuu za Dalmacijadanas izjavio je kako se radi na izgradnji automotodroma poput onog u Rijeci, ali u Gospiću. Nakon što nije bio zadovoljan s odnosom prema svom sportu u Dalmaciji, došao je u Liku. Čak se i u Dalmaciji trebala graditi staza, no od toga se odustalo. Sada postoji inicijativa u Gospiću.

“Teško. Bila je jedna priča koja se vukla godinama, a to je da ćemo dobiti pravu stazu u zaleđu Šibenika. Postoji i projekt, ali nikad nije zaživjelo. Jedina opcija je da će se napraviti staza slična Grobniku u Gospiću. I to se događa na moju inicijativu. Grad je prihvatio ideju i vidjet ćemo kako će se odviti. Dobit ćemo lokaciju za stazu, nakon čega će krenuti izrada projekta. Grad bi bio investitor u suradnji s nama kao klubom”, kazuje Sandro.

Ova neobična inicijativa koja nigdje nije službeno najavljena, mogla bi predstavljati zanimljiv smjer razvoja ličkog automobilizma.

Podsjetimo, već godinama se špekulira o aktivaciji piste na Željavi nedaleko Korenice, u svrhu automobilizma. A prošle godine Željavu je posjetio i Pink Wing o čemu smo pisali , no više od povremenih jednodnevnih autoaktivnosti dosad se nije događalo.

Hoće li Dalmatinac Sandro Babić napraviti prve prave automobilističke korake za ličku regiju, ostaje za vidjeti u nadolazećem razdoblju.


 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close