VijestiScenaTurizam

ADVENTI U GRADOVIMA LIČKO-SENJSKE Provjerite što vas sve očekuje do kraja godine!

Posljednji vikend prije božićnih i novogodišnjih blagdana prepun je adventskih događanja!


Od brojnih kulturno-zabavnih manifestacija pa sve do sadržaja posvećenih djeci, gradovi Ličko-senjske županije pripremili su mnoštvo sadržaja kojima možete upotpuniti svoj posjet prirodnim ljepotama ovog kraja.

Što vas sve do kraja godine očekuje u Gospiću, Otočcu, Novalji i Senju – saznajte u nastavku!

Sve je spremno za “Božićnu čaroliju u Gackoj”

U sklopu Adventa u Otočcu ovog vikenda počinje „Božićna čarolija u Gackoj“ u sportskoj dvorani Srednje škole Otočac.

Sajam se službeno otvara u subotu 21. prosinca u 12 sati uz nastup Folklornog društva Otočac, nakon čega slijedi bogat kulturno-zabavni program uz glazbenu pratnju GS Big Banda sve do 20 sati. Taj dan u sklopu programa održat će se i humanitarna akcija „Kaput toplog srca“, kao i uvijek atraktivan Božićni show otočkih frizera. Isti dan na trgu Popa Marka Mesića nastupit će „DJ Daddy Cool & The Boogie Stars“ uz Retro Christmas program.

Drugi dan sajma u nedjelju također nas očekuje bogata sajamska ponuda tradicionalnih proizvoda i rukotvorina uz Božićni disko za djecu te doček Djeda Božićnjaka i njegovih vilenjaka koji djeci donose slatke poklone.

Badnje jutro u Otočcu će se dočekati uz prigodan nastup Zvonimira Tonkovića na trgu Popa Marka Mesića, 29. prosinca na rasporedu je Božićni turnir u kuglanju, a 30. prosinca Božićni koncert Tamburaškog orkestra GPOU-a.

Advent u Otočcu završava zadnjim danom u godini kada će se u Otočcu biti organiziran dječji doček Nove godine u podne. Večernja proslava na glavnom gradskom trgu kreće u 22.30 sati, a posjetitelje će zabavljati Grupa Mirakul.

Makarunijada u nastavku “Novaljskog šušura”

Nastavak Adventskog šušura donosi mnoštvo sadržaja za građane Novalje i njihove goste. I ovog vikenda tradicionalni sajam otočnih proizvoda ponudit će najbolje od otoka Paga, ali i prigodne ukrase za blagdansko doba.

U subotu, 21. prosinca na Trgu Bazilike održat će se makarunijada uz koncert klape “Sol” s početkom u 11 sati, a u 18 sati u Vrtovima lunjskih maslina započinje koncert Puntamika, kao i onaj u crkvi sv. Katarine, gdje sve očekuje božićni koncert gradskog zbora uz goste.

Na Štefanje će svi okupljeni u crkvi sv. Katarine od 20 sati moći uživati u zvukovima Novaljskog raspivanog Božića zahvaljujući klapama otoka Paga, a pozdrav staroj godini počinje uz koncert Petra Graše 28. prosinca na Trgu bazilike s početkom u 21 sat. Novalju će u Novu godinu uvesti Jole na dočeku na Trgu bazilike koji počinje u 22 sata.

Nastavlja se bogati program Prosinca u Gospiću

Ovog vikenda nastavlja se bogati program manifestacije “Prosinac u Gospiću”. U subotu 21. prosinca mališane će obradovati fotografiranje s Djedom Božićnjakom, a istog dana u 19 sati održat će se koncert Gospićanke sa zagrebačkom adresom Karle Krmpotić i njenog Kvarteta.

U nedjelju 22. prosinca na rasporedu je Radionica ukrasa Bake Mraz i ukrašavanje borova, u ponedjeljak 23. prosinca koncert Tamburaškog sastava Pučkog otvorenog učilišta “Dr. Ante Starčević”, dok će se Badnje jutro u Gospiću dočekati uz nastup Tamburaškog sastava Velebit i prigodno druženje na Trgu Stjepana Radića.

Folklor Like će s čak dvije izvedbe, 23. i 27. prosinca prikazati članovi Folklornog ansambla „Dr. Ante Starčević“, dok je 28.12. na rasporedu glazbeno plesna predstava na ledu La La Land.

Jedan od magičnijih trenutaka Prosinca u Gospiću bit će puštanje lampiona iz samog središta grada koje će se održati 30. prosinca s početkom u 19 sati, a manifestacija završava zadnjim danom u godini kada će u Gospiću biti organiziran doček nove godine u podne uz nastup Tamburaškog sastava Patrioti i Kiće Slabinca.

Advent u Senju nudi za svakoga po nešto

Adventski program u Senju nastavlja se ove subote dolaskom Senjski Moto Mrazova koji će darivati mališane na Trgu Dvorac organiziraju akciju darivanja, dok će u nedjelju 22.12. nakon mise zornice u Katedrali uslijediti paljenje četvrte adventske svijeće na Pavlinskom trgu.

Na Badnjak građane očekuje druženje na Frankopanskom trgu uz rižoto od liganja i kuhano vino. Moto Mrazevi iz Moto racing kluba Senj će tradicionalno darivati okupljenu djecu, a za blagdanski glazbeni ugođaj pobrinut će se TS Arija iz Senja.

Svetu misu polnoćku predvodit će biskup u miru msgr. dr. Mile Bogović, a svetu misu na sam Božić gospićko-senjski biskup msgr. mr. Zdenko Križić.

Povodom blagdana svetog Stjepana u Katedrali će se 26. prosinca održati Božićna akademija, svoj tradicionalni koncert će 29. prosinca održati i Gradska glazba Senj, a Advent u Senju će završiti 31. prosinca u 19 sati svetom misom zahvalnicom i blagoslovom vode u senjskoj Katedrali.

 

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB/Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close