Goran Čolak na europskom prvenstvu ponovno ruši svjetske rekorde!

Tena Brnad

Samo dva mjeseca prošla su od posljednjega velikog uspjeha i još jednoga svjetskog rekorda, a nove sjajne vijesti stižu od najtrofejnijeg ronioca na dah svih vremena – našega Gorana Čolaka!

Na CMAS Europskom bazenskom prvenstvu koje se upravo održava u Cagliariju u Italiji, naš višestruki svjetski prvak i svjetski rekorder skinuo je još jedan svjetski rekord!

U tehnički iznimno zahtjevnoj disciplini ronjenja na dah bez peraja (DNF), prvog finalnog dana Europskog bazenskog prvenstva Goran je srušio novi svjetski rekord te preronio 205 metara – u jednom jedinom dahu!

Naš „čudesni Hrvat“ tako je potvrdio ovogodišnjuizuzetnu sportsku formu najavljenu već ranije postignutim sjajnim rezultatima i svjetskim rekordom s početka sezone.

Za razliku od većine ostalih natjecatelja, Goran u Cagliariju „juriša“ na najviša postolja u čak četiri od pet disciplina, a išao bi i na svih pet da ga u tome nije spriječila samo gusta satnica ovoga prestižnog sportskog natjecanja.Nakon DNF-a slijedi statika, a potom i dinamika sa stereo te dinamika s mono-perajom.

I najnovijim rekordom Goran je potvrdioda za njega doista ne postoje granice.Poželimo mu stoga i u nastavku prvenstva da svojim izvanserijskim rezultatima sruši noverekorde i još puno nas puta ostavi – bez daha!


Foto: PR

Komentari

X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u