Lifestyle

VIDEO Što to Tesla drži u rukama? Magnete s kojima u Smiljan može privući ljude iz cijeloga svijeta

Dnevnik Nove TV posvetio je pozornost Memorijalnom centru Nikola Tesla u Smiljanu zahvaljujući kojem kroz Smiljan prođe 50.000 posjetitelja na godinu, a 300 stanovnika teško zadovoljava sve turističke potrebe za domaćim proizvodima i seoskom zabavom.


Stanovnici Smiljana ističu kako turisti postavljaju svakakve zahtjeve ali i pitanja od kojih je jedno od najčešćih “što to Tesla drži u rukama, konjska kopita, dva sira ili ličke pole? Drugim riječima, objašnjavanju stanovnici Smiljana, posjetitelji žele vidjeti domaće životinje, žele kupiti domaći sir, marmelade, pekmeze i domaći krumpir. “Treba sve to još bolje iskomunicirat da posjetitelji kupe što više proizvoda naših proizvođača”, kaže u prilogu jedna stanovnica Smiljana.

Gradonačelnik Gospića Karlo Starčević, koji se odrekao svoje plaće u korist stipendiranja studenata, kaže kako se čudi da nitko u Hrvatskoj ne želi shvatiti da su poticaji koji su u ovom trenutku takvi kakvi jesu, izvor kriminala, nerada i lopovluka. Zašto ne bismo imali poticaj po komadu. a ne poticaj za državnu zemlju koju ne treba im, pa nemaju onu koju trebaju?

Stanovnici Smiljana žale se kako rade projekte, unajme neobrađenu državnu zemlju, obrade ju, a onda ih s te zemlje istjeraju. Grad Gospić planira vlasnike zemlje oko Memorijanog centra isplatiti ili izvlastiti, a cilj je dodatno populariziranje Memorijanog centra Nikola Tesla. Gradonačelnik Starčević kaže kako želi izgraditi Teslin laboratorij gdje će dolaziti znanstvenici iz cijeloga svijeta koji će tamo moći prakticirati njegove patente i nedovršene izume. I na kraju, točan odgovor na pitanje što to Tesla drži u rukama? Drži magnete kojima u Smiljan može privući ljude iz cijeloga svijeta.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Foto/Memorijalni centar Nikola Tesla

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close