VijestiKultura

VIDEO Novo čudo u Mariji Bistrici? Požar “preživio” jedino – plastični kip Gospe!

U požaru u Svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici, koji je buknuo oko 3 sata, u potpunosti je izgorjela zgrada gdje je bila dvorana te predavaonica za mlade koja se nalazi uz crkvu.


RTL je prvi snimio prostor gdje je buknuo požar, a koji su ogradili policajci zbog provođenja očevida i utvrđivanja uzroka buktinje.

Kip Majke Božje ostao čitav

Zanimljivo je da je u prostorijama koje je zahvatio požar, čitav ostao samo jedan plastični kip Majke Božje visok oko 20 centimetara.

Mnogi će ovaj slučaj povezati s činjenicom da je i prije 140 godina, u velikom požaru 1880. kod gradnje crkve, veliki požar uništio veliki dio objekta, ali je glavni oltar s kipom Majke Božje Bistričke ostao neoštećen.

Sinoćnji požar je, nakon dva sata borbe s buktinjom, oko 5 sati stavljen pod kontrolu. Vatrom je bila zahvaćena konstrukcija krovišta, kao i drveni stropovi i podovi, a tridesetak vatrogasaca se borilo da se požar ne proširi na susjedne objekte.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close