NacionalnaPolitikaIzdvojeno

Tomo Delač: “Ostavka načelnice Turbić olakšala bi prevladavanje krize u općini”

OPORBA U GRAČACU POZIVA NA OSTAVKU

“S obzirom da je naša načelnica Nataša Turbić privedena i pod istragom ovim putem zahtjevam da se sazove hitna sjednica Općinskog vijeća, a načelnicu pozivam da podnese ostavku. Ovim zahtjevom ne želim nikome unaprijed nametnuti krivnju, ali mislim kako bi ostavka načelnice olakšala prevladavanje krize u našoj općini”, rekao je jučer na konferenciji za novinare Tomo Delač, općinski vijećnik i predsjednik općinske organizacije Reformista Gračac, javlja zadarskilist.hr.


S njim je bio i Nebojša Rađenović, općinski vijećnik iz redova SDSS-a. Na konferenciji je Delač naglasio kako je zainteresiran isključivo za normalno funkcioniranje općine, njezin prosperitet i turistički razvoj.

Svi znamo kako se u našoj općini trenutno vode veliki projekti kao što je obnova Cerovačkih špilja te izgradnja turističkog kompleksa na čemu treba ozbiljno raditi. Stoga još jedno pozivam vijećnike na ozbiljnost i odgovornost kako bi građani Gračaca što manje osjetili posljedice ove situacije u kojoj smo se zatekli”, rekao je Delač. Podsjetio je na zadnju sjednicu vijeća koja je održana elektronski, a na kojoj se odlučivalo o dodjeli državnog zemljišta, te kako je to pitanje i dalje aktualno. Zbog ovoga traži od predsjednika vijeća hitno sazivanje sjednice kako bi mogli donijeti odluku o dodjeli državnih zemljišta onima koji su zainteresirani za to. Naglasio je kako ne želi nametnuti krivnju načelnici, ali i kako općina mora moći nastaviti funkcionirati te kako građani ne moraju ispaštati.

Uz njega je bio i Nebojša Rađenović, općinski vijećnik iz redova SDSS-a osvrnuo se i na lošu situaciju u Srbu, koji spada pod teritorijem općine Gračac.

Mjesto Srb je skroz izolirano od općine Gračac. Na razne smo načine pokušali stupiti u kontakt s načelnicom općine Gračac, ali nailazili smo na zid. Kod nas ništa ne funkcionira – nemamo ni javni prijevoz, odnosno nismo povezani ni s općinom, ali ni s ostatkom županije. Kad se odrađuju javni radovi, samo politički podobne osobe mogu dobiti poslove, a isto je i s drugim natječajima”, iznio je brojne informacije Rađenović. Upozorio je kako su brojne ceste, putevi i ostala infrastruktura u jako lošem stanju, kao i brojna druga infrastruktura.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: Zadarski list | Foto: Nino Salkić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close