Potpisan petogodišnji sporazum između FER-a, MC Nikola Tesla i ICE Nikola Tesla

LIKACLUB

Memorijalni centar „Nikola Tesla“ Smiljan(MCNT), Inovacijski centar Nikola Tesla(ICENT) te Fakultet elektrotehnike i računarstva iz Zagreba (FER) potpisali su 6. srpnja 2016. godine sporazum o suradnji na pet godina. Inicijativa da se potpiše ovaj sporazum krenula je iz zajedničke organizacije obilježavanja 160. obljetnice rođenja Nikole Tesle u Smiljanu.

Prigodom obilježavanja 160. obljetnice rođenja ovog velikana održat će se međunarodni simpozij : „TESLINO DJELO U PROSTORU I VREMENU TE U LIČKOM KRAJU“. Ovaj sporazum omogućuje ustanovama da u idućih pet godina ponovno organiziraju neko događanje koje bi doprinijelo širenju svijesti o značaju lika i djela velikog ličkog znanstvenika Nikole Tesle.

Sporazum su potpisali ravnateljica Muzeja Like Gospić Vesna Bunčić, prof,  dekan FER-a prof. dr.sc. Mislav Grgić te voditelj ICENT-a prof.dr.sc. Nedjeljko Perić.

Ovim sporazumom Muzej Like Gospić -Memorijalni centar “Nikola Tesla“ Smiljan otvorio je nove mogućnosti za suradnju s jednom od najpriznatijih znanstvenih ustanova iz područja elektrotehnike u Hrvatskoj i inozemstvu.

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u