ZnanostVijestiGrad ZagrebTech

Potpisan petogodišnji sporazum između FER-a, MC Nikola Tesla i ICE Nikola Tesla

Memorijalni centar „Nikola Tesla“ Smiljan(MCNT), Inovacijski centar Nikola Tesla(ICENT) te Fakultet elektrotehnike i računarstva iz Zagreba (FER) potpisali su 6. srpnja 2016. godine sporazum o suradnji na pet godina. Inicijativa da se potpiše ovaj sporazum krenula je iz zajedničke organizacije obilježavanja 160. obljetnice rođenja Nikole Tesle u Smiljanu.

Prigodom obilježavanja 160. obljetnice rođenja ovog velikana održat će se međunarodni simpozij : „TESLINO DJELO U PROSTORU I VREMENU TE U LIČKOM KRAJU“. Ovaj sporazum omogućuje ustanovama da u idućih pet godina ponovno organiziraju neko događanje koje bi doprinijelo širenju svijesti o značaju lika i djela velikog ličkog znanstvenika Nikole Tesle.

Sporazum su potpisali ravnateljica Muzeja Like Gospić Vesna Bunčić, prof,  dekan FER-a prof. dr.sc. Mislav Grgić te voditelj ICENT-a prof.dr.sc. Nedjeljko Perić.

Ovim sporazumom Muzej Like Gospić -Memorijalni centar “Nikola Tesla“ Smiljan otvorio je nove mogućnosti za suradnju s jednom od najpriznatijih znanstvenih ustanova iz područja elektrotehnike u Hrvatskoj i inozemstvu.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close