Lifestyle

Posao u Lici: Dodatni izvori zarade

Nikad nije loše zarađivati iz udobnosti vlastitog doma, a iskustva koja na ovaj način steknete mogu biti i odlična stavka u vašem životopisu prije nego što se prijavite na svoj prvi oglas za posao.


Blog

Ako ste jako zainteresirani za neko stručno područje, bilo da vam je to hobi ili priprema za budući posao, blog je odlična online aktivnost. Svoja iskustva, mišljenja i praksu možete dijeliti s vjernom publikom, a to je i odlična podloga za biznis: kvalitetan blog privlači i brojne oglašivače.

Postanite YouTube zvijezda

Oglasi koji se pojavljuju prije samog videa možda jesu iritantni, ali donose novac YouTube korisnicima s velikim brojem sljedbenika. Imate li ideju za smiješne, korisne ili zanimljive video uratke, nemojte se sramiti pokušati s ovom opcijom.

Social Media Manager

Većina tvrtki shvaća koliko je važno imati strategiju za upravljanje društvenim mrežama, no ne može si svatko priuštiti angažiranje agencije ili community menadžera. Ako volite društvene mreže, ovo bi mogao biti odličan posao za vas.

Web Developer

Web developing je jedna specijalizirana vještina u kojoj se možete probiti i kao freelancer. Svakoj tvrtki potrebna je web podrška, a ovo je i odlična prilika za razvijanje ozbiljnog vlastitog posla od kuće.

Napišite e-knjigu

Elektroničke knjige donijele su pravi bum u sektoru samostalnog izdavaštva autorima koji su dotad imali problema s pronalaskom izdavača. Ako ste talentirani za pisanje, odvažite se na izazov i napišite e-knjigu koju možete prodavati na internetu.

Konzultiranje

Imate li bogato iskustvo u visoko cijenjenom području, razmotrite pokretanje vlastitog konzultantskog biznisa. Mnoge tvrtke za takve poslove preferiraju angažirati vanjskog suradnika.

Briga o kućnim ljubimcima

Mnogi vlasnici za svoje su kućne ljubimce spremni napraviti ama baš sve. U sektoru brige o kućnim ljubimcima gotovo da nema ideje s kojom biste mogli pogriješiti. Čuvanje, šetanje kućnih ljubimaca, dostava hrane i slično samo su neke od ideja.

Usluge čišćenja

Ako vam kućanski poslovi ne padaju teško pokrenite vlastiti servis za čišćenje. Klijenata ima na pretek – pogotovo danas kada sve manje ljudi ima vremena za kućanske poslove ili im se to naprosto ne da raditi.

Intelektualne usluge

Velikom broju školaraca potrebna je pomoć prilikom svladavanja školskog gradiva. Ako ste oduvijek bili odlični u pojedinim predmetima, razmislite o davanju instrukcija. Osim toga, instrukcije iz vlastitog jezika možete ponuditi strancima, a uvijek će se naći i zainteresirani za poduku iz sviranja instrumenta.

 

Tekst: večernji.hr/ Educentar

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close