EuropaTech

POMOĆ OPG-OVIMA Online tržnice i tvrtke otkupljuju svježe voće i povrće!

Kao jedna od mjera u borbi protiv širenja pandemije koronavirusa, odlukom Stožera civilne zaštite RH od danas se zatvaraju sve tržnice. Mjera koju su neki gradovi doveli i prošli tjedan, no koja je dovela do nepovoljnog položaja mnoge OPG-je, koji su već pripremili svoje proizvode za prodaju, piše hrturizam.hr.


No, zahvaljujući digitalizaciji, neki pojedinci kao što je kolega novinar Mario Kokaj iz Vinkovaca, su se sjetili otvoriti Facebook grupu s ciljem online tržnice koja je u par dan već okuplja preko 4.000 članova, kako kupaca tako i vlasnika OPG-a s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Cilj online tržnice je na jednom mjestu promovirati lokalne OPG-je i njihovu ponudu te ih direktno spojiti s kupcima. Više o online tržnici Vukovarsko-srijemske županije potražite OVDJE . Dostavu namirnica rade direktno OPG-ovi, dok se kof drugih može doći direktno na njihov kućni prag, naravno poštujući sve mjere u suzbijanju širenja koronavirusa.

Ideja o online tržnici nije implementirana samo u Vukovarsko-srijemskoj županiji, nego u više županija i gradova. Pa ih potražite priključite se.

Marinada spremna preuzeti i na tržište plasirati proizvode koji ne mogu na tržnicu

No, u pomoć OPG-ovima danas je uskočila i Marinada, vodeća tvrtka u regiji u djelatnostima proizvodnje, prerade, otkupa i prodaje svježeg i prerađenoga voća i povrća, koja je dansa objavila kako je spremna preuzeti i na tržište isporučiti proizvode hrvatskih poljoprivrednih proizvođača.

Sukladno odluci Stožera civilne zaštite, od danas su zatvorene sve tržnice i mi smo spremni reagirati na način da otkupimo voće i povrće od poljoprivrednih proizvođača, bili oni naši kooperanti ili ne, standardiziramo proizvod koliko je to moguće i isporučimo na tržište, ističu iz Marinade, te dodaju kako u dogovoru s Konzumom i drugim kupcima, njihov prodajni asortiman prilagodit će se robama koje će se kroz ovu mjeru otkupiti.

Ovim potezom želimo uspostaviti suradnju sa svim poljoprivrednim proizvođačima diljem Hrvatske, koji zbog predmetne odluke, neće moći svoje poljoprivredne proizvode plasirati na tržište kroz dosadašnje kanale prodaje. U trenutnoj situaciji nužno je voditi brigu o sigurnoj i dostatnoj opskrbi stanovništva, što mi kao tvrtka i činimo, a ističemo da je Marinada i inače važna karika u lancu opskrbe tržišta voćem i povrćem, no posebno sada, zaključuju iz Marinade.

Za sve dodatne informacije poljoprivrednim proizvođačima saznajte na otkupnim stranicama tvrtke Marinada.

IT tvrtka Bamboo Lab iz Osijeka napravila besplatnu naruči2go platformu za pomoć malim proizvođačima

Bamboo Lab, IT tvrtka is Osijeka, sukladno Odluci o zatvaranju tržnica u mnogim gradovima, od danas i na području cijele HR, preko vikenda je “posložila” i pokrenula naruči2GO platformu kako bi pomogla malim proizvođačima i okupila ih na jednom mjestu.

Platforma je besplatna, te osim promocije, direktno povezuje kupca i proizvođača, bez ikakve provizije ili naknade.

Kroz platformu za besplatno oglašavanje željeli smo konkretno pomoći manjim proizvođačima hrane koji su nam najpotrebniji u ovo vrijeme. Poduprimo ih svi, ističu iz Bamboo Lab-a.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close