DogađanjaHrvatskaVijesti

Likovni postav Nikola Tesla Experience Centra u finalu jubilarnog Zagreb Design Weeka u dvije kategorije – proglašenje u rujnu

U ovogodišnjem, desetom izdanju prestižnog dizajn festivala Zagreb Design Week, likovni postav Nikola Tesla Experience Center izborio je finale u čak dvije kategorije – Dizajn prostora te Dizajn digitalnih komunikacija i dizajn interakcija.


Nikola Tesla Experience Center u Karlovcu je zdanje pokraj karlovačke gimnazije koju je ovaj velikan pohađao, a izdvaja se jedinstvenom interpretacijom inovatora i znanstvenika čija su djela promijenila svijet.

Likovni postav uključuje osam cjelina koje vode posjetitelje kroz Teslin život i dostignuća. Glavnina postava smještena je na prvom katu, gdje posjetitelji mogu doživjeti interaktivnu multimedijalnu zonu koja prikazuje Teslin životni put od prvih opažanja do najpoznatijih otkrića, ističe se u obrazloženju.

Posebno impresivan je eksponat „Tesla superjunak“ koji je nominiran u finale unutar kategorije Dizajn digitalnih komunikacija i dizajn interakcija. Riječ je o deset metara visokoj interaktivnoj statui Nikole Tesle koja se proteže kroz sve etaže centra.

Ulazak NTEC u finale jubilarnog ZDW je priznanje za autore likovnog postava Marka Barišića i Mirnu Vulin te Mirjanu Petrinu.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.


 

Komentari

Komentara


Izvor: kaportal.net.hr | Foto: pixabay.com

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close