VijestiScena

Upoznajte PATRIOTE, tamburaški sastav koji će svirati na LIČKOJ VEČERI u Gastro Globusu

Sve je spremno za tradicionalnu Ličku večer u organizaciji zagrebačke Vile Velebita koja će se održati u petak, 24. veljače 2017. godine, u restoranu Gastro Globus u Zagrebu.


Ova velika proslava Like i ličkog kraja kroz svoja 21 dosadašnja izdanja ugostila je mnoge popularne ličke glazbenice i glazbenike, a ove godine za dobru atmosferu u Gastro Globusu pobrinut će se tamburaški sastav “Patrioti” iz Ličkog Osika.

Patrioti su osnovani u kolovozu 2015. godine u Ličkom Osiku. Djani Findrik, Tomislav Bogdanic i Josip Pribanić od prvog dana su nosioci ove priče od njene ideje do realizacije. U rujnu 2015. godine bendu se pridružuju Ivan Marković i Juraj Kukuruzović, a zatim i mladi lički glazbenik i profesor tambure Zvonimir Tonković.

“Kako je sastav od prvog dana njegovao uglavnom tamburašku glazbu pojavila se potreba za još jednim tamburašem isključivo visoke kvalitete tako da smo pozvali našeg prijatelja i prof. tambure Zvonimira Tonkovića da povede ovu zanimljivu skupinu u bolje sutra”, kažu Patrioti.

Prvi zapaženi nastup Patrioti su ostvarili upravo u Ličkom Osiku povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti kada su na cjelovečernjem koncertu nastupili kao pratnja Stjepana Jeršeka Štefa. Suradnja sa Štefom se nastavila tako da su iza njih već tri zajednička koncerta.

“U svom repertoaru nastojimo sačuvati dio tradicionalne tamburaške priče, ali ga i obogaćujemo popularnim i prije svega vrlo kvalitetnim melodijama iz onih najsvjetlijih „ladica“ hrvatske glazbene scene”, kažu za sebe dečki iz benda.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Milan Krznarić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close