Turizam

Las Vegas: Pogledajte kako izgleda vila izrađena od pivskih boca

“Što se dogodi Vegasu, ostaje u Vegasu”, baš kao i pola milijuna pivskih boca koje su građevinari iskoristili kako bi sazidali kuću dostojnu kraljeva. Staklo od boca zdrobljeno je i pomiješano s cementom. Na taj način dobiven je građevni materijal koji je znatno lakši od običnog betona, pojasnio je vlasnik kuće.


“Ako imate volju i znanje možete postići što god poželite. Mi smo napravili različite doljeve od gume, u koje smo sipali ovaj građevni materijal. Eksperimentirali smo s omjerima i postigli da sve ovo izgleda kao da je napravljeno od mramora”, rekao je vlasnik kuće Scott McCombs.

Kuća, a posebno njezina unutrašnjost, sagrađena je od cementa miješanog sa staklom. Svaki ukras, kamin, detalj, sve je to napravljeno u kalupima. Gotove komade potom su montirali u kuću, a kako je taj materijal znatno lakši od konvencionalnog betona, nije ga bilo teško prebaciti u kuću.

 

kuca31

Iako se doima kako je cijela kuća popločena mramorom, to nije slučaj. Jednom kada su postavili odljeve, na površinu su aplicirali različite boje, koristeći se tehnikama nanošenja spužvama, kako bi dojam bio da je riječ o skupocjenom kamenu. Kamin i pojedini dijelovi kuće ukrašeni su posebnim skulpturama. Kamin krase srebrne sirene.

Pročitajte više na net.hr


Foto: Flickr

 

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close