Zdravlje

HZZO nadogradio sustav eZdravstveno sa eDoznakama

Zbog aktualne epidemiološke situacije, HZZO je informatički sustav eZdravstveno nadogradio eDoznakama – digitaliziranim izvješćem i digitaliziranom potvrdom o privremenoj nesposobnosti za rad, koji će od petka poslodavcima omogućiti uvid u podatke o bolovanjima zaposlenika.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) priopćio je u četvrtak kako će od petka, 27. ožujka, zahvaljujući nadogradnji sustava eZdravstveno, poslodavci imati uvid u podatke o bolovanjima zaposlenika.

Pristup je omogućen poslodavcima koji imaju pristup na poslovni portal eZdravstveno, a svi ostali mogu ga zatražiti. Osiguranici će, kao i do sada, u Osobni Korisnički Pretinac u eGrađanima, dobivati informaciju o otvorenom bolovanju.

Tom je e-uslugom poslodavcima omogućen uvid u podatke o utvrđenoj privremenoj nesposobnosti za rad, kao i uvid u podatke potrebne za obračun i isplatu naknade plaće za vrijeme privremene nesposobnosti za rad bez obzira na uzrok nesposobnosti, koju radnik ostvaruje u skladu sa člancima 38., 40. i 41. Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju.

Uz to, bit će omogućen uvid u podatke vezane uz prava na rodiljne i roditeljske potpore za zaposlene i samozaposlene korisnike u skladu sa Zakonom o rodiljnim i roditeljskim potporama.

HZZO je podsjetio kako je i dalje obvezno slanje poruke u Centralni zdravstveni informacijski sustav Republike Hrvatske (CEZIH) za propisivanje i zatvaranje bolovanja.

Zato moli da liječnici u ordinacijama papirnatu doznaku po potrebi tiskaju ili samo pospreme u svom sustavu kako bi je mogli tiskati kada i ako bude potrebno.

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: HINA | Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close