VijestiTurizam

HTZ na graničnim prijelazima dijeli vodu s porukom dobrodošlice

Usred glavnog dijela turističke godine, kada u hrvatskim destinacijama boravi više od milijun turista i kada su smjene turista na graničnim prijelazima najintenzivnije, Hrvatska turistička zajednica organizira akciju dijeljenja vode s porukom dobrodošlice kao mali znak pažnje i zahvalnosti na ukazanom povjerenju i odabiru naše zemlje kao turističke destinacije.


Cilj ove akcije je pozicioniranje Hrvatske kao zemlje ljubaznih i dobrih domaćina, ali i izražavanje zahvalnosti brojnim turistima koji su za svoja odredišta odabrali upravo hrvatske destinacije. Gužve i vrućine su velike pa ovim činom našim gostima, koliko je to moguće, želimo olakšati i uljepšati vrijeme čekanja, poručio je u subotu direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničićna graničnom prijelazu Plovanija dodavši kako se uz vodu dijeli i promotivni materijal zdravstvenog te nautičkog turizma.

Uz direktora Staničića vodu su na graničnom prijelazu Plovanija dijelili i Denis Ivošević, direktor TZ Istre, Dubravko Šimenc, voditelj Odjela za strateške marketinške projekte HTZ-a te ostali djelatnici Glavnog ureda HTZ-a.

Prošle godine na isti datum na ovom je graničnom prijelazu u zemlju ušlo 8.811 vozila u kojima je bilo 36.578 putnika. Prošlu subotu preko ovog graničnog prijelaza ušlo je 8.778 vozila u kojima je bilo 36.212 putnika, a iz zemlje je izašlo 4.732 vozila, odnosno 20.103 putnika.

Akcija će se tijekom udarnih ljetnih vikenda sve do 11. i 12. kolovoza provoditi na graničnim prijelazima Plovanija, Rupa, Karasovići, Bregana, Macelj, Bajakovo te na naplatnoj postaji Lučko gdje će se voda dijeliti u suradnji s HAC-om. Voda će se organizirano dijeliti u razdoblju od 9:00 do 13:00 sati subotom te od 15:00 do 19:00 sati nedjeljom, a samo ovaj vikend se na graničnim prijelazima podijelilo 24.500 boca vode.

Dodajmo kako je u dosadašnjem dijelu godine u Hrvatskoj ostvareno 9,2 milijuna dolazaka i 44 milijuna noćenja što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 6% u dolascima i noćenjima.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: press

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close