Tech

Big Brother FACEBOOK kao TV Kalendar – uvodi se “na današnji dan”

Što ste na današnji dan objavili na Facebooku prije godinu dana? Prije tri? Prije sedam? Facebook sve pamti, ali ponekad je do tih davnih sadržaja teže doći. Kako biste zadovoljili svoju dnevnu dozu nostalgije, društvena mreža uvodi opciju pod nazivom Na današnji dan.

Postoje alati koji su već prepoznali potrebu korisnika da što lakše zavire u svoju digitalnu povijest, kao što je Timehop, stoga nije čudno što je i sam Facebook odlučio istu stvar predstaviti svojim korisnicima. Opcija, koja po starom običaju nije odmah dostupna svima, nalazit će se na stranici facebook.com/onthisday, a tu će se vidjeti stari statusi, fotografije, postovi prijatelja koji su vas u njima označili i slično. Taj će sadržaj biti vidljiv samo vama, osim ako ne odlučite sve to ponovno podijeliti sa svojim prijateljima.

Na stranici će se moći i uključiti notifikacije, kako biste dobivali redovite obavijesti o “novim” uspomenama. Dobar je to način i da revidirate svoju povijest, jer ćete tu moći uređivati i brisati stare slike.

Facebook pazi koje će uspomene prikazati
Facebook na danasnji dan 2

Facebook je ovoga puta bio oprezan oko sadržaja koji će tamo biti vidljiv jer opcija Year in Review podigla razne kontroverze. Time prenosi kako će algoritam opcije Na današnji dan paziti da se među uspomenama ne pojave one na vaše bivše ljubavi, a neće se vidjeti ni sadržaji povezani s prijateljima koji su preminuli.

Inače, Facebook je još 2010. uveo sličnu opciju, zvanu Memories, ali ona nikada nije zaživjela u potpunosti. U međuvremenu su korisnici napravili daleko više uspomena na ovoj društvenoj mreži, stoga ne sumnjam da će nova opcija biti popularna.

Tekst: netokracija/M.B.

Foto: blogcdn.comČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close