Lifestyle

FOTO Volonteri očistili i uredili pristupni put na Fortici

Jučer se u Otočcu održala  građanska inicijativa „Za Forticu“ odnosno volonterska akcija košnje, čišćenja i uređenja pristupnog puta do izletničke, povijesno – arheološke, kulturne, vjerske i turističke lokacije na brdašcu  Fortica.


Akcija je započela u 16:00 sati, a prisustvovati su mogli svi građani dobre volje spremni za druženje i zajedničko djelovanje u opuštenoj i korisnoj aktivnosti.

Ova je inicijativa rezultat zajedničkog promišljanja tijekom radionica programa „Aktivni u zajednici“ o osnaživanju društvenog kapitala, koje je za građane Otočca provela Zaklada Kajo Dadić unutar suradnje s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva. Cilj programa  bio je potaknuti razvoj društvenog kapitala, kulture davanja u opće korisne svrhe i aktivizam zajednice.

Na ovu građansku akciju odazvali su se volonteri iz župne crkve, članovi BK Barkan, članovi udruge Gačanka, volonteri iz utočišta za mlade medvjede Kuterevo te članovi PD Gromovače, ali i nekoliko ostalih građana koji su jednako tako doprinijeli uspješnoj provedbi ove inicijative.

Donatori koji su potpomogli ovoj akciji bili su PD Gromovača, Velebit Aktivnosti, Book cafe Paradiso i Otočki župnik Tomislav Šporčić, a Gacka d.o.o. ustupila je svoja dva trimera i kontejner.

Iako je posla bilo puno, atmosfera tijekom čitavog dana bila je izuzetno dobra i vesela, a nakon radnog dijela košnje i uređenja pristupnog puta, dobra atmosfera nastavila se uz roštilj, druženje i pjesmu.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Viktorija Rogić

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close