GlazbaVijesti

Ženska boemska himna grupe Frajle proglašena pjesmom godine na jubilarnoj dodjeli regionalnih glazbenih nagrada

Zarazno vesele ambasadorice radosti okupljene u nezamjenjivu glazbenu senzaciju The Frajle ponovno slave – početak proljeća obilježila im je nagrada za najbolju pop pjesmu u prošlog godini!


Njihov hit “Tamburaši”, koji je već ranije proglašen ženskom boemskom himnom, trijumfirao je na jubilarnoj 25. regionalnoj dodjeli glazbenih nagrada Oskar popularnosti u susjednoj Bosni i Hercegovini. Rasprodani koncerti u zemljama regije potvrđuju koliko njihovu emociju, jedinstveni glazbeni izričaj i karizmu prihvaća široka publika, no uvijek kao dodatna potvrda uspjeha dobro dođu ovakva priznanja.

– Emocija koju dijelimo s publikom nešto je najvažnije i ona nam potvrđuje da se pjesmom zbližavamo i zajedno proživljavamo sve ono što svaka skladba donosi. Nagrade uvijek gode, istodobno nas obvezujući da budemo još kreativnije i da podarimo još puno dobrih pjesama koje će u ljudima buditi najljepše emocije – izjavile su The Frajle nakon preuzimanja nagrade na događaju koji svake godine okuplja tridesetak najaktualnijih izvođača raznih glazbenih žanrova iz cijele regije, a one su se preksinoć ondje družile sa splitskim kolegom Goranom Karanom.

Hit koji su napisali Jelena Buča i Vladimir Uzelac uvelike se svira na nastupima i pokreće najljepše emocije, na koncertnom maratonu Frajli u Zagrebu na Staru i Novu godinu upravo je pjesma “Tamburaši” bila jedna od onih koje su izazvale najsnažniju reakciju publike, a ova nagrada dolazi im i kao priznanje za dugogodišnji doprinos glazbi na ovim prostorima.

Njegujući prepoznatljiv stil Nataša Mihajlović, Jelena i Nevena Buča vladaju scenom više od desetljeća, a svakom novom pjesmom uspijevaju potvrditi status odličnih autora i izvođača, što potvrđuje i posljednji singl “Neka, neka” koji osvaja radijski eter u svim zemljama regije. Novosadski ženski trio sad je posve posvećen koncertnoj promociji; prošli vikend rasplesale su Maribor pa Osijek, gdje su nastupale u rasprodanoj dvorani Zrinjevac, nastavljaju putu po cijeloj regiji, a već 22. travnja stižu u Slavonski Brod, kad je na rasporedu spektakl u dvorani Brod za sve neumorne plesače i ljubitelje veselog provoda jer kao što kaže stih iz “Tamburaša” – još sve pjesme njihove nisu ispjevane.


 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close