VijestiLifestyleScena

Zapadni kolodvor objavljuje singl “GIPSY SONG” u suradnji s Vlatkom Stefanovskim

Zapadni kolodvor band objavljuje obradu poznate pjesme Vlatka Stefanovskog ‘Gipsy song’. U ovoj pjesmi i gostuje Vlatko Stefanovski koji je iznimno zadovoljan suradnjom: ‘Drago mi je da se Zapadni kolodvor sjetio mog možda i najvećeg hita, čiji je životni vijek sada skoro već 17 godina. Pjesma ‘Gipsy song’ se u međuvremenu udomaćila po svim svečanostima, kafanama, a vrlo je zanimljivo da je ljudi percipiraju kao tradicionalnu, narodnu pjesmu i čude se kad shvate da je moja. To se jako rijetko događa u životu glazbenika da pjesma samo poteče iz tebe. Čast mi je da me Zapadni kolodvor odabrao za suradnju, koja je protekla ugodno i lagano. Čast mi je što se moje ime može naći na albumu prepunom vrsnih glazbenika i kantautora kao što su Arsen Dedić, Vlado Kreslin, Rade Šerbedžija i mnogi drugi.’

Riječ je o pjesmi koja je bila dio soundtracka filma Ciganska magija (Gypsy Magic),makedonskog redatelja Stole Popova iz 1997. godine. Cijeli soundtrack filma potpisujeVlatko Stefanovski, a ova pjesma ja u međuvremenu postala jedna od najpoznatijih vokalnih pjesama iz njegovog opusa.

Bend “Zapadni kolodvor” pojavio se slučajno u proljeće 2011. godine. Sreća je htjela da Rade Šerbedžija voli pjevati, pa je za jedan nastup u samoborskoj gradskoj knjižnici trebao glazbenu pratnju. Nazvao je neke glazbenike s kojima je ranije surađivao u kazališnim projektima i zamolio ih za suradnju. Svi dogovori oko programa obavljeni su mobitelima, a prva i jedina proba održana je samo sat vremena prije koncerta. Tako je krenulo. U početku je bio trio (Pere Ištvančić, Ranko Purić i Antun Stašić), ubrzo kvartet (Marjan Krajna), pa sekstet (Mario Igrac, Nenad Jura Vrandečić). Svi su se glazbenici već ranije poznavali, svirajući u raznim ansamblima i kombinacijama, a iskustvo suradnje s neumornim Radom Šerbedžijom samo je potaknulo novu kreativnost. U osmišljavanju benda iskustvom su pomogli Amir Bahtijarević, Danilo Šerbedžija, Nikica Petković (koji je bendu dao ime) i mnogi dragi prijatelji.

Njihov album ‘Zapadni kolodvor’ sadrži 19 pjesama. Na albumu se nalaze pjesme drugih autora koji su ujedno i vokalno gostovali na ovom albumu, pa se mogu čuti velike regionalne glazbene zvijezde kao što su Arsen Dedić, Vlatko Stefanovski, Severina, Rade Šerbedžija, Vlado Kreslin, Livio Morosin, Maja Posavec, Ricardo Luque, Jure Ivanušič, Lucija Šerbedžija, Jana Stojanovska te brojni instrumentali. Dizajn izdanja potpisuje Oskar Pigac.

Tekst: CR

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Back to top button
Close