Grad ZagrebScena

Vrijeme je za INTERLIBER 2015

Interliber, jedan od najdugovječnijih i najpopularnijih sajmova ponovno je pred nama – od 10. do 15. studenoga na Zagrebačkom velesajmu.


Posjetitelje, kao i do sada očekuju puni paviljoni, pregršt novih naslova, predstavljanja knjiga, dolazak hrvatskih i inozemnih knjiških zvijezda, neposredni razgovori s autorima uz potpisivanje knjiga, susreti nakladnika, knjižara i knjižničara, književne radionice, okrugli stolovi, a to je samo dio bogatog programa koji će se odvijati u intenzivnom ritmu na pozornici te na izložbenim prostorima izlagača.

Svi najznačajniji domaći nakladnici predstaviti će na Zagrebačkom velesajmu izuzetno bogat program novih izdanja s najrazličitijih područja, dokazujući da hrvatsko nakladništvo zna i pronalazi put do ljubitelja knjige.

Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske u suradnji sa Zagrebačkim Velesajmom te pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture donosi program znanstvene kulture u sklopu kojeg će moći uživati svi željni znanja u praksi.

Posebno osmišljeni dodatni sadržaj Interlibera nosi naziv ZNANSTVENI KVART, a predstavlja interaktivan pristup prenošenja znanja i popularizaciju svih znanosti na praktičan i zabavan način. Posjetitelji će tako moći sudjelovati u raznim interaktivnim pokusima i radionicama – moći će se prošetati geološkim razdobljima, igrati križić-kružić s Nao robotima, proučiti 3D printer, izolirati DNA iz tkiva, otkriti tajne zavođenja i još mnogo toga što će predstaviti brojne udruge, studentske sekcije, muzeji, knjižnice, znanstveni instituti te istaknuti pojedinci iz znanstvene zajednice.

Osim toga, mali i veliki će moći uživati i u radostima igara sa znanstveno-tehnološkim izlošcima koji će biti predstavljeni na promo-punktovima u paviljonu 6.

Ulaz je besplatan za sve posjetitelje. Interliber se održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske. U istom terminu održava se SAJAM GLAZBE I MULTIMEDIJE.

Više možete pronaći na web stranici Zagrebačkog velesajma www.zv.hr ili na službenoj stranici sajma https://www.facebook.com/zagreb.fair


Tekst: metroportal.hr


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close