Lifestyle

VREMENSKA PROGNOZA Sve topliji dani su pred nama

I u petak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti jutarnjeg mraza. No, uz pretežno sunčano vrijeme uz tiho ili samo slab vjetar najviša temperatura zraka bit će viša nego danas – uglavnom 15 i 16 °C, piše HRT.


Mnogima ugodno toplo poslijepodne bit će i u središnjoj Hrvatskoj, iako još malo hladnije od prosječnoga za početak travnja, te malo oblačnije od četvrtka. No, u noći i ujutro i dalje je nužna zaštita na hladnoću osjetljivih biljaka.

Jutarnjih “debljih minusa” bit će i u gorju i unutrašnjosti Istre, a manjih pri tlu i ponegdje blizu obale sjevernog Jadrana. Danju osjetno toplije uz vedrinu, uglavnom u gorju i poneki oblak, te uz slab vjetar, čak i tiho, te more mirno i malo valovito.

Podjednako stanje mora bit će i u Dalmaciji, samo rijetko uz umjeren “zmorac”. Oblaka na nebu bit će više nego na sjevernom Jadranu, posebice u južnijim krajevima. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 6 °C, u unutrašnjosti opet “negativna”, ponajviše na sinjskome području, a poslijepodnevna većinom 14 i 15 °C.

Toplije nego u četvrtak, ali još i u petak hladnije od prosjeka bit će i na jugu Hrvatske, uz slab vjetar ili tiho, mirno ili samo malo valovito more, te uz dosta oblaka i vrlo malu vjerojatnost gdjekoje kišne kapi.

Od vikenda toplije, ali u početku prolazno oblačnije i vjetrovitije

Sljedećih dana na Jadranu pretežno vedro i toplije, ali tijekom vikenda uz ponovno često jaku buru, mjestimice vjerojatno i olujnu, ne samo na udare.

Na kopnu u subotu promjenljiva naoblaka, zatim sunčano, početkom novoga tjedna i vedro, uz porast temperature zraka. Premda će jutra biti toplija od prošlih, pri tlu će još ponegdje biti moguć mraz, osobito u gorju.

Donosi HRT.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close