Film i TVLičko-senjska županija

VIDEO Sonja o životu u Lici: “Ovdje život nije lak. Trgovine nema blizu, a ambulanta nam je 16 km dalje”

VEČERA ZA 5 NA SELU

Sonja je prva ovotjedna kandidatkinja ‘Večere za 5 na selu’.


Sonja Leka ima 55 godina, dolazi iz Ličkog Petrova Sela, završila je tečajeve za tkalju i turističkog vodiča, a može se pohvaliti i da svira klavir te je završila tečaj kineskog jezika!

Radi u pansionu, a kaže da joj je životni moto – blago onome tko rano poludi, cijeli mu život u veselju prođe! U ‘Večeru za 5 na selu’ prijavila se zato što voli pokazivati ljepote svoga maloga mjesta.

No, iako je život tamo lijep, zasigurno nije lagan.

Ovdje život nije lak. Iako je danas toplo, mi smo ložili do prije dva tjedna. Vatra je ugodna. Znači, drva se troše deset, jedanaest mjeseci godišnje, trgovine nema blizu, prva trgovina nam je na 15 km, a ambulanta nam je isto tako 16 km dalje što znači da si osuđen da moraš imati auto, neko prijevozno sredstvo. A inače je život dobar, mislim, nema puno ljudi”, objasnila je prva ovotjedna domaćica.

Pogledajte video!

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close