VIDEO Bunjac raspravljao o Plitvičkim jezerima pred – pogodite koliko zastupnika Hrvatskog Sabora?

LIKACLUB

Danas je na dnevni red Hrvatskog Sabora došao prijedlog Odluke koja se odnosila na Plitvička jezera, predlagatelja Kluba zastupnika Živog zida i SNAGA-e


Dr.sc. Branimir Bunjac danas je u Hrvatskom Saboru  imao izlaganje na temu Nacionalnog parka Plitvička jezera u trajanju od 30 minuta. Iako je ugrožen ekosustav u Nacionalnom parku Plitvička jezera jedna od top tema stanovništva Ličko-senjske županije, na izlaganju predlagatelja Bunjca bilo je prisutno točno 8 zastupnika, što je manje od 6% svih zastupnika najvišeg predstavničkog tijela u Hrvatskoj.

Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o donošenju Prostornog plana područja posebnih obilježja Nacionalnog parka Plitvička jezera, koju je Bunjac obrazložio vrlo detaljno, nije dobila niti jedno pozitivno mišljenje od vladajućih.

U videu koji slijedi zastupnik Bunjac dotaknuo se i aktualne političke situacije u Ličko-senjskoj županiji, ali i o temi količine novca u Nacionalnom parku Plitvička jezera koja premašuje 300 milijuna kuna godišnje.

Također, oštro je napao i ravnatelja Nacionalnog parka Plitvička jezera Tomislava Kovačevića, za kojeg tvrdi da je zabranio prodaju proizvoda bilo kome na području Parka, osim ukoliko taj proizvod nema oznaku “Lika Quality” – svog bivšeg brenda iz kojeg se povukao da ne bude u sukobu interesa, iako ga i dalje kontrolira.  Kao jedan od primjera navodi se plitvička štrudla.

Cijelo izlaganje pogledajte u nastavku.

Dokumentacija o raspravi je na linku.  

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Foto: screenshot

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u