KulturaIzdvojeno

U Otočcu promocija knjige “Mi.Žene.” autorice Nataše Jukić

Ovo je mjesec kada se malo više nego inače raspravlja o položaju žena u društvu, njihovim pravima i dostignućima u prošlosti te mogućnostima koje nam se svima otvaraju kada ih se stavi u ravnopravan odnos sa muškarcima.


Otočcu u goste ovoga puta dolazi nakladnička kuća „Fragment“ iz Splita dovodeći upravo jednu takvu ženu na predstavljanje ličkoj publici. Nataša Jukić odlučila je na papiru zabilježiti avanture nekih inspirativnih žena koje su, vodeći svoje bitke, zapravo pokazale put svima nama.

Kako sama kaže, ovo je „knjiga koja uči naše sinove, putokaz je našim kćerima i utjeha svakoj od nas. Pogotovo u današnje vrijeme kada se zazivaju zakoni davnih vremena, a žene se često guraju u drugi plan. Ovo je knjiga koja budi, potiče i hrabri svakoga tko je pročita i ukazuje da uvijek možemo više nego što mislimo. Da smo jače od svojih ograničenja i svih onih koja su nam nametnuta. Knjiga koja svojim rečenicama šapuće: Ti to možeš!“

Kako iz Book cafea Paradiso svaku prigodu koriste i za predstavljanje domaćih potencijala, ovoga puta razgovarat će o kozmetici koju proizvodi žena odrasla uz obalu rijeke Gacke, Ivanka Đelilović. „Plasinia je potpuno prirodna kozmetika, poput netaknutog Velebitskog bilja od kojeg je stvorena. Besprijekorno čista, poput vode rijeke Gacke s kojom je umiješana. Pažljivo i promišljeno kreirana te s ljubavlju i ručno izrađena. Plasinia prirodna kozmetika najbolje je što suradnja prirode i čovjeka vašoj koži može pružiti.“

Kako je nastala ideja da se voda rijeke Gacke upakira u liniju dnevne kozmetike te što za samu Ivanku znači obližnja Plasina doznat ćete u utorak u book caféu Paradiso.

Bit će to večer posvećena ženama, ženskim temama, snazi i mogućnostima. Ili kako sama autorica knjige kaže:

Žena je dimenzija. Mjera za nemjerljivo. Žena je korijen svakom krilu koje je ikada letjelo.”

“Zato 10. ožujka budite s nama. Bez obzira što slavimo žene, s veseljem očekujemo i muškarce. Svi ste dobro došli!”, pozivaju iz Book cafea Paradiso.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Privatna zbirka

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close