Turizam

Turisti otkrili što im najviše smeta u Hrvatskoj

Vijesti o turističkim rekordima pune medijska izvješća već nekoliko sezona, pa bi se moglo zaključiti da se odmičemo od one stare ponude “sunce i more”, ili da se barem trudimo. Svakodnevno prenosimo oduševljene komentare naših gostiju koji hvale baš sve – prirodu, znamenitosti, ljubaznost, gastronomiju, a u novije vrijeme i bogate i raznolike popratne sadržaje.


Jesu li nam pohvale udarile u glavu ili se trudimo zadržati kvalitetu, provjerili smo pokrivši sve skupine, mlađe i starije parove, obitelji s djecom i mlade ljude željne provoda, te im postavili jedno, naizgled jednostavno pitanje: Što nam zamjerate?

Počeli smo od prometa i pogodili “u sridu”!

Godinama tijekom turističke sezone svjedočimo kilometarskim kolonama na dijelu Jadranske magistrale od Trogira do Omiša, a da se loš glas daleko čuje, svjedoče naši sugovornici koji su znali što očekivati kada su se zaputili na jednu destinacija na tom potezu.

– Zašto ne napravite izravnu vezu između zračne luke i Splita? Doći do vas iz Trogira, traje pravu vječnost – logično pitanje postavljaju nam gotovo svi sugovornici s kojima smo razgovarali.

Problema s iznošenjem prigovora nisu imali mladi Belgijci Karsten i Arganut, koji su u Split stigli u velikoj ekipi od osam prijatelja. Naviknuli su na red u prometu tamo gdje žive, objašnjavaju nam, pa je za njih vožnja na našim ulicama kao da su došli na Divlji zapad.

Vlada potpuni nered, nitko se ne pridržava prometnih pravila, svatko vozi kako mu padne na pamet, a i gužva je prevelika. Naši prijatelji su unajmili skutere i nisu mogli normalno voziti, rekli su nam da je to ludnica, na kraju su odustali.

Pročitajte više na slobodnadalmacija.hr


 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close