Zdravlje

Trčanje zimi: Na što paziti i kako se pripremiti

Trčanje zimi veći je izazov nego tijekom ostalog dijela godine, barem kada su u pitanju trkači početnici. Zbog niskih temperatura, hladnog vjetra, kraćih dana te skliskih podloga neki će posustati odmah u startu i umjesto trčanja vani po zimi, zatvoriti će se u toplinu doma.


Međutim, nemojte se obeshrabriti zbog zimskih vremenskih uvjeta. Kada se stekne malo snage i kondicije moguće je održavati trening zimi jer je sve stvar volje i unutrašnje motivacije.

1. Postupno povećajte kilometražu

Ako ste početnik, najbolja opcija je hodanje, a kada se stekne malo kondicije možete krenuti s kratkim etapama trčanja koja će postajati sve duže i duže s vremenom. Treba paziti na postupno povećavanje kilometraže iz tjedna u tjedan. Optimalno je trčati 4-5 puta u tjednu, s time da je i 6 odlično, ali uz uvjet da se ima staža, savjetuje Dragan Janković, predsjednik Atletskog kluba Sljeme,. Piše zadovoljna.dnevnik.hr

Više na zadovoljna.dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close