VijestiGrad ZagrebKultura

SUS: Promocija knjige “260 dana” Marijana Gubine

Pod organizacijom Slavonske udruge studenata, 26. travnja u kinu Forum kod Studentskog doma Stjepan Radić, održati će se promocija knjige 260 dana, Marijana Gubine. Promocija će se održati s početkom u 20:00 sati.


Marijan Gubina je Osječanin koji je kao desetogodišnjak bio zatočen 260 dana u logoru. Svoju priču je odlučio pretočiti u knjigu pod nazivom 260 dana. Iako je proživio traumatična iskustva i bio žrtva zlostavljanja, Gubina tvrdi kako nikoga ne mrzi i kako se zalaže za “suživot i suradnju među narodima”. 2012. godine je postao najčitaniji roman u Hrvatskoj, dok se za filmsku adaptaciju zaintereseirao i oskarovac Branko Lustig.

“Autobiografski kratki roman 260 DANA humanitarca gospodina Marijana Gubine, novi je alat za život svakog pojedinca koji oživljava kulturu čitanja knjige i čisti lice Zemlje, što potvrđuju mnogi učestali primjeri.
Roman ispisan jednostavnim rečenicama, obogaćen osnovnim vrijednostima čovjeka u prvi mah djeluje kao ratna tematika koja upućuje na proces suočavanja s prošlošću u Hrvatskoj na ratna i poslijeratna zbivanja. No, to je samo djelomično očuvanje novije hrvatske povijesti, a u osnovi je kako i sam autor voli istaknuti, knjiga samopomoći, knjiga koja ukazuje na krizu vjere i morala, ali i potiče na razvoj kulture mira.”

 

Naknada Ljevak ističe osnovnu poruku knjige:

Ja, desetogodišnji dječak, proživio sam pakao i živim s posljedicama istog, zbog toga što sam povijesno pripadao narodu koji se zove HRVATI.
Sve vas pozivam da, prije nego što nekoga osudite, prije nego nekome učinite loše, pročitate moje iskustvo i ne uvedete sebe u napast da činite loše, niti zbog nacionalizma, niti zbog rasizma, vjerskih opredjeljenja, niti čega drugoga.
Ja, Marijan Gubina, ne osuđujem, ne mrzim…

 

Više o događaju saznajte OVDJE

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close