SportGrad Zagreb

U subotu jedinstvena utrka stepenicama do vrha Zagrepčanke !

U subotu 10.12. u 10 sati u poslovnoj zgradi Zagrepčanka starta jedinstvena vertikalna utrka od 490 stepenica koju organizira Društvo športske rekreacije Aktivan život povodom obilježavanja “Mjeseca borbe protiv ovisnosti”.


Na ovu posebnu utrku koja ima cilj na 25. katu, odnosno na 95 metara visine mogu se prijaviti svi građani, ali i aktivni vatrogasci.

Naime, u sklopu Zagrepčanke 512, DVD Sesvetski Kraljevec organizira i humanitarnu utrku vatrogasaca koji do vrha Zagrepčanke trče s opremom teškom i do 10 kg, a prihod od startnina se direktno uplaćuje udruzi HULL (Hrvatska udruga leukemija i limfomi).

Stazu od 490 stepenica visokih 17 cm, u kategoriji građana je najbrže pretrčao prošle godine Matjaž Mikloša iz Slovenije u rekordnom vremenu 02:34.50, dakle trebalo mu je samo malo više od 6 sekundi po katu! U ženskoj kategoriji je prije dvije godine rekord od 03:11.88 postavila Karmen Klančnik iz Slovenije.

Utrka Zagrepčanka 512 koja se održava u trećoj najvišoj poslovnoj zgradi u Hrvatskoj, organizirana je po uzoru na najpoznatiju utrku po stepenicama u Empire State Buildingu u New Yorku.

Hrvatska utrka je dio svjetskog udruženja Towerrunning World Association, te se boduje u svjetskom kupu u trčanju stepenicama.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: 24sata.hr | Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close