Događanja

SRAMOTA hrvatskih navijača: nogomet opet pao u drugi plan

Sram me i ispričavam se još jednom. Ako netko želi prosvjedovati, neka to radi izvan stadiona jer ovdje ima djece koja se moraju bojati za život, rekao je Kovač. 

Hrvatska je i u svom sedmom susretu protiv Italije ostala neporažena. Na San Siru je završilo 1-1, no malo je nedostajalo da utakmica bude prekinuta i naknadno registrirana 3-0 u korist Italije.

Nakon prvog prekida bakljom nekoliko minuta nakon što je Ivan Perišić izjednačio, u 73. minuti ponovno je doletjelo desetak baklji na teren s dijela tribine na kojoj se nalaze hrvatski navijači, a 41-godišnji nizozemski sudac Björn Kuipers je opet prekinuo susret. Bio je to znak za specijalne postrojbe talijanske policije koje su se ‘sjurile’ među hrvatske navijače. Neke tri minute kasnije Kuipers je dao znak za nastavak susreta, no ponovno je nastavljena bakljada i započela je velika tučnjava na tribini između djela hrvatskih navijača i pripadnika specijalnih postrojbi. Kuipers je dao znak za prekid utakmice koji je trajao oko 15 minuta koliko je trebalo specijalcima da silom raščiste dio tribine koji je radio probleme.

Igrači i izbornik Niko Kovač razočarani su i ljuti na ovakve poteze hrvatskih navijača koje osuđuju i poručuju im da više ne dolaze na utakmice hrvatske reprezentacije.

– Što reći, nije slučajnost, nije prvi put. Nadam se da će odgovorni naći rješenje. Ispričao sam se Talijanima, ovo nema veze s nogometom. Gubimo ugled, hrvatski narod nije takav. Sram me i stid i ispričavam se još jednom. Ako netko želi prosvjedovati, neka prosvjeduje izvan stadiona jer ovdje ima djece koja se moraju bojati za život kada je ovako – rekao je Niko Kovač za HTV.

‘Ovi koji rade nerede neka ne dolaze više’

Domagoj Vida odigrao je vrlo dobru utakmicu i spasio nekoliko dobrih prilika koje su imali Talijani, no nakon utakmice se osvrnuo i na izgrede na ‘hrvatskoj tribini’:

– Zahvalio bih se navijačima koji su došli u tako velikom broju. No, onom dijelu koji radi probleme poručujem da ne dolaze više – rekao je Vida na kojeg se nadovezao i Ivan Perišić:

– Danas smo bili stvarno super i ne razumijem ih. Jasno bi mi bilo da smo igrali loše. No, nisu to svi navijači, njih je samo par. Nadam se da će se vidjeti na kamerama tko su ti pojedinci i da više nikada ne dolaze na stadione – rekao je Perišić.

Tekst: 24sata.hr


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close