Karijera

SENZACIJA Lički nogometaš Smolčić prodan u Njemačku! Ovo je klub u kojem će igrati

VELIK USPJEH

O mladima se u Ličko-senjskoj županiji malo govori. Uvjeti za vrhunski sport su loši, da ne kažemo katastrofalni, a nekoliko je priča u kojima su ogromni sportski lički talenti propali zbog nedostatka infrastrukture za treninge. Ipak, ovo je rijetka druga strana, pozitivna strana u kojoj je netko uspio.


Jedan od takvih primjera je Hrvoje Smolčić. Mladi lički nogometaš Smolčić zaključio je transfer za iznos od gotovo 3 milijuna eura, kako piše Index, i to u njemački nogometni klub Eintracht u jednu od najjačih nogometnih liga na svijetu. Velika je ovo vijest ne samo za njega, već i za NK Rijeku u kojoj je igrao proteklih godina, ali i za NK Gospić u kojima je radio svoje prve nogometne korake.

Još se točno dogovara kada će Smolčić početi igrati za Eintracht.

Sa Hrvojem Smolčićem i njegovim bratom Ivanom razgovarali smo u velikom intervjuu na Lika Clubu (prisjetite se ovdje) još početkom 2019. godine, a tada nam je rekao o svojim počecima:

Naše prve korake u nogometu smo počeli u NK Gospić  91 kod trenera Zorana Mrkonjića, kod kojeg smo bili sve do sredine 7. razreda, te nakon toga dokazivanjem i radom naš talent primijetila je HNK Rijeka koja nas je pozvala da treniramo za njih.

Osim toga, rekao nam je da je njegov nogometni uzor Sergio Ramos, a najponosniji je bio na utakmicu protiv Juventusa koju su dobili u Italiji.

Pitali smo ga tada, 2019., i kakvi su mu planovi za budućnost. Rekao nam je sljedeće:

Planovi za budućnost vode prema profesionalnom nogometu. Hoće li će nam se to ostvariti ne znam, ali ćemo učiniti sve ka postizanju tog cilja.

Hrvoje je, čini se, uspio u svojim planovima. Čestitke i sretno! Gospić može biti ponosan.


 

Komentari

Komentara


Foto: NK Rijeka

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close