Scena

Sedlari rade predstavu “Ana Frank”

 Djevojčicu Anu Frank koja je iza sebe ostavila dnevnik tumačit će dvije glumice, a predstava je već pozvana u Tel Aviv.

Uoči Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta (27. siječnja) u gradskom kazalištu Trešnja predstavljena je nova premijera  Ana Frank u režiji Jakova Sedlara i prema tekstu koji potpisuje Dominik Sedlar.

U 2015. svijet obilježava 70 godina od smrti Ane Frank, pa tim povodom Trešnja priprema predstavu prema dnevniku jedne od najpoznatijih žrtava holokausta koja je izgubila život u ožujku 1945. u koncentracijskom logoru Bergen Belsen u Njemačkoj (Bergen Belsenu u isto je vrijeme boravio i slavni producent Branko Lustig).

Milijuni čitatelja

Od prvog izdanja knjige (1947. godine) milijuni ljudi diljem svijeta pročitali su Anin dnevnik i tako, uz strahove koje je djevojčica opisala, ali i njezina nadanja, dobili autentičan uvid u stradanje židovskog naroda u II. svjetskom ratu.

 Premijera predstave o Trešnji najavljena je za 6. ožujka, a naslovnu ulogu igrat će u alternaciji mlade glumice Lucia Stefania Glavich Mandarich i Karla Brbić.

Videoprojekcije

Predstava će Anu Frank prikazati sakrivenu u tavanskom skrovištu, a putem video-projekcija publika će upoznati čitavi kontekst vremena Drugog svjetskog rata.

Koncept predstave dozvoljava izvođenje u manjim kazalištima, pa i u nekazališnim prostorima, zato Trešnja s “Anom Frank” planira gostovati u brojinim gradovima i mjestima diljem Hrvatske, ali i u inozemstvu – prve pozivnice su već stigle iz Tel Aviva.


 

Foto: Kazalište Trešnja
Tekst: Jutarnji list

 Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close