Događanja

Sandra Perković otvoreno o problemima

Najuspješnija hrvatska sportašica Sandra Perković opet je u Splitu prebacila magičnu granicu od 70 metara i nakon povratka u Zagreb otvoreno progovorila o problemima koji ju muče


Sandra će u idućih 15 mjeseci braniti svjetska i olimpijska zlata u bacanju diska, te je nakon potvrde vrhunske forme s prebačenih 70.08 u Splitu javno progovorila o organizacijskim nedostacima s kojima se suočava.

“Na SP-u ću se boriti s Njemicom koja je sada na pripremama u Portugalu, s Amerikankom koja ima svoju dvoranu i Australkom koja je u Južnoj Africi. Imaju pet puta bolje uvjete od mene, a ja tamo opet moram doćii jača i biti bolja od svih njih..” počinje za HTV Sandra i nastavlja konkretnim primjerima:

“Ne da mi se više na pripremama u Medulinu saginjati glavu kada prolazim kraj direktora hotela jer nije dobio niti kune za protekli mjesec. Zadnje dvije godine sama snosim troškove doktora i fizioterapeuta, a upravo su mi ti ljudi omogućili da već u ovoj fazi sezone mogu prebaciti 70 metara. Vrhunska sam sportašica koja radi u amaterskim uvjetima, a obećanja koja mi dolaze u vrijeme kampanja se ne ispunjavaju” nastavlja Sandra i osvrće se na situaciju u savezu.

“Na žalost, Hrvatski atletski savez nema niti jednog sponzora i naša atletika i dalje funkcionira kao u vremenima kada smo imali daleko manje vrhunskih predstavnika. Srećom, sada Hrvatska ima pet, šest natjecatelja koji su u borbama za velika finala, ali uvjeti nisu na adekvatnoj razini. Ako želimo daljni napredak atletike moramo puno stvari promijeniti i krenuti prema naprijed, a ne grabiti prema nazad.”

Bez osobnih sponzora, kaže, bilo bi gotovo nemoguće. Srećom, oni postoje…

“Ja sam sama sebi napravila savršene uvjete. Niti savez niti HOO nisu mi omogućili da postignem taj mir, nego moji privatni sponzori i druge institucije bez kojih ne bi mogla funkcionirati na ovoj razini. Ne očekujem da me se vozi u najskupljim autima i da imam pripreme u hotelima u Dubaiju ‘sa deset zvjezdica’, ali očekujem uvjete adekvatne svojim uspjesima. Ako trebamo dodatne termine u desetom mjesecu da ne moramo pisati zamolbe i onda ih dobiti za idući srpanj kada mi više ništa ne znače nego da dođemo po ključeve i nastavimo s režimom treninga koji su nam potrebni za ostanak u vrhu,” kaže Perković i poentira:

“Znam da svatko treba ulagati u sebe i ja sam za to spremna, ali smatram da sam najbolji ambasador Hrvatske u svijetu i da ne bih trebala sve morati sama. Želim da netko stane iza mene, i ne samo iza mene već i ostale atletičare u Hrvatskoj koji imaju iste probleme kao i ja” završava atletska dominatorica za HTV.


 

Tekst: tportal
Foto:”2012-06-07 Bislett Games Perkovic01” by Chell HillOwn work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close