Ličko-senjska županijaZdravlje

Ratni veterani prikupili 324.000 kuna za Opću bolnicu Gospić

ZA MEDICINSKU OPREMU

Udruga ratnih veterana 9. gardijske brigade “Vukovi” donirala je u utorak bolnici u Gospiću novac za medicinsku opremu vrijednu 324.000 kuna, koji je prikupljen u samo dva tjedna kroz humanitarnu akciju “Zajedno u ratu, zajedno u miru za Opću bolnicu Gospić”.


Ček na iznos od 324.724 kuna ravnateljici bolnice Sandri Čubelić uručio je predsjednik udruge Antonio Šebalj, a oboje su potom zahvalili donatorima koji su sudjelovali u prikupljanju pomoći.

Čubelić je rekla da će za taj novac biti kupljeni respirator, tri monitora za praćenje životnih funkcija i dva EKG uređaja, što će se koristiti i u borbi protiv Covida-19.

Imamo virus koji je nepredvidiv i ne znamo što nas čeka, pa je ova oprema dobrodošla, sve na korist naših pacijenata”, rekla je Čubelić.

Šebalj je rekao da se odazvalo 530 donatora koji su od 1. do 15. travnja uplaćivali od 50 do 20.000 kuna, te se zahvalio svim pripadnicima nekadašnje 9. gardijske brigade “Vukovi” iz različitih dijelova Hrvatske, drugim braniteljskim udrugama i građanima, poduzetnicima.

“Zahvaljujem svim ljudima dobre duše bez obzira na iznos koji su uplatili, svima od Dubrovnika do hrvatskog sjevera, od Istre do Vukovara”, rekao je Šebalj.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Hina | Foto: Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close