Energetika

Otočki gimnazijalci inspiriraju vršnjake na aktivniji angažman u zaštiti okoliša

Da su kreativni, otočki gimnazijalci potvrdili su sudjelujući u natječaju za najbolji učenički projekt u području rješavanja klimatskih problema u lokalnoj zajednici “EkoVizija: Inovativna rješenja za budućnost planeta” koji provodi DOOR – Društvo za oblikovanje održivog razvoja u suradnji s Hrvatskim debatnim društvom.


Njihov je zadatak bio u svojoj zajednici prepoznati klimatski problem koji bi željeli riješiti, ustanoviti koje je najbolje rješenje za taj problem te osmisliti najefikasniji način predstavljanja problema i rješenja donositeljima odluka. Pritom su morali voditi računa o orijentiranosti na koncept ublažavanja posljedica klimatskih promjena te na konkretna rješenja i promjenu u zajednici, sadržajnoj inovativnosti projekta, kreativnosti u pristupu temi natječaja te ostvarivosti predloženog rješenja u čemu su ih vodili njihovi nastavnici Gorana Mandarić i Edi Šop.

To je bila prilika da promisle o važnosti očuvanja našeg dragocjenog planeta i obilježe Dan planeta Zemlje koji ove godine najviše pozornosti poklanja ideji o postupnom ukidanju plastike za dobrobit zdravlja ljudi i planeta, s ciljem smanjenja proizvodnje SVE plastike za 60 % do 2040. godine.

I otočki su se učenici u svojim projektima usmjerili na problem o štetnosti plastike, zdravstvene rizike koje plastika nosi, potrebu za izbacivanjem iz upotrebe sve plastike za jednokratnu upotrebu, ali i na mnoge druge ekološke probleme. Kao trajni podsjetnik na ovo obilježavanje služit će im zahvalnice koje su dobili od organizatora natječaja, ali i zajednička fotografija kojom žele inspirirati svoje vršnjake, kao i osobe iz svojeg okruženja na aktivniji angažman u zaštiti okoliša, priopćeno je na stranicama Srednje škole Otočac,

 

Izvor / Foto: Srednja škola Otočac

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close