Zdravlje

Prirodan miris vs. parfem

Tko god je jednom bio zaljubljen zna da je prirodan miris partnerove kože bolji od bilo kojeg skupog parfema. Istraživanja provedena na australskom državnom sveučilištu daju iste rezultate prema kojima je jasno da nema ništa privlačnije od prirodnog mirisa tijela.


Ovo novije istraživanje bi moglo iznenaditi svojim rezultatima, no činjenica je da su na privlačnost prirodnog mirisa tijela ukazala i prošle analize. Nekolicina profesora iz Australije prihvatila se analiziranja prethodnih studija na ovu temu kako bi potvrdili tezu da je prirodan miris tijela najprivlačniji , a naknadno su objavili rezultate u časopisu New Scientist gdje navode da su izgled, ponašanje i sve ostalo na što često obraćamo posebnu pažnju, zapravo nebitne stvari jer o privlačnosti pojedine osobe odlučuje ipak naša podsvijest i to na osnovi hormona feromona.

Stručnjaci zaključuju da žene “padaju” na miris dominantnih muškaraca, a on ih posebno privlači za vrijeme trajanja ovulacije. Muškarcima pak žene najneprivlačnije mirišu za vrijeme menstruacije, a najprivlačnije za vrijeme ovulacije.

Želite li se nekome svidjeti, ne pretjerujte s parfemima jer će vaš osobni miris imati najviše utjecaja na to kako će vas potencijalni partner doživjeti.


 

Tekst: Ana Abrahamsberg/ ordinacija.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close