VijestiDom

Priprema za izlazak iz skrbi – sustav koji odgovara i stručnjacima i mladima!

Kada biste mlade u alternativnoj skrbi pitali kakav bi sustav trebao biti ako bi bio po njihovoj mjeri, dobili biste iskrene, jednostavne i posve primjenjive odgovore. Upravo takve dobili su stručnjaci iz alternativne skrbi, ravnatelji i voditelji brojnih institucija. I ovaj puta sastali su se s mladima na završnom okruglom stolu projekta: ‘Priprema za izlazak iz skrbi – sustav koji odgovara i stručnjacima i mladima’.


Ovim se projektom, SOS Dječjeg sela Hrvatska, u protekle dvije godine kroz brojne treninge i radionice radilo na jačanju  kapaciteta stručnjaka koji rade s djecom i mladima u alternativnoj skrbi. Tijekom treninga stručnjaci su dobili korisne savjete mladih osoba kako ih na najbolji mogući način pripremiti za izlazak iz skrbi.

Kao kruna ovog projekta na završnom okruglom stolu mladi su sjeli pred mnogobrojnu publiku i glasno iznijeli svoja postignuća, zaključke, ali i izazove koje su stekli sudjelujući u dvije godine dugom projektu. U završnoj panel raspravi sudjelovali su i stručnjaci iz institucija alternativne skrbi iz Rijeke, Pule, Zagreba, kao i stručnjaci koji su u ovom projektu imali ulogu trenera.

Tu su bili i čelni ljudi Udruge SOS Dječje selo Hrvatska: nacionalna direktorica Udruge Višnja Tuškan-Krupić, direktorica razvoja nacionalnih programa Gordana Daniel, direktori SOS Dječjih sela Lekenik i Ladimirevci, Mario Čović Zoran Relić, kao i voditelji SOS Zajednica mladih u Zagrebu, Osijeku i Velikoj Gorici, Dražen Virag, Željko Crljen i Danica Gvojić.

Iako ovaj projekt ide prema svome kraju, vjeruje se da će i mladi i stručnjaci primijeniti mnoga naučena znanja u životu i daljnjem radu. Stručnjaci će zasigurno biti bolji u svom nastojanju. Zdatak im je mlade ljude koji izlaze iz skrbi pripremiti za samostalan život. Vjeruje se, također da će mladi iskoristiti maksimum svojih potencijala te ostati u kontaktu sa stručnjacima. Lijepo je živjeti u saznanju da uz sebe imate svoj stup, nekoga na koga se možete osloniti i čiji telefonski broj možete okrenuti u bilo kojem trenutku u životu.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: SOS Dječje selo Hrvatska

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close