ScenaKultura

Praizvedba domaćeg mjuzikla Legende Ružice grada u Komediji

U zagrebačkoj Komediji u četvrtak navečer praizveden je domaći mjuzikl “Legenda Ružice grada”.


Rođenje svakog novog hrvatskog mjuzikla događaj je vrijedan pažnje, a praizvedba mjuzikla “Legenda Ružice grada” u zagrebačkoj Komediji još je posebnija jer iza ovog projekta stoji hrpa mladih ljudi. Autori i glazbe i libreta su sestra i brat iz Našica Andrea Kopri Lončarić i Dean Kopri.Praizvedba mjuzikla u srijedu navečer izazvala je euforičnu reakciju publike koja je uzvicima bravo i pljeskanjem pozdravljala izvođače predvođene Komedijinom solisticom Danijelom Pintarić, redatelja Roberta Boškovića, autore mjuzikla, ali i brojnu ekipu koja je iznjedrila predstavu.

_ Na mjuziklu sam počeo raditi sa dvadeset godina, a sada, kada je mjuzikl na sceni imam dvadeset i osam godina _ veli profesor glazbe Dean Kopri.Sa četiri godine starijom sestrom, isto profesoricom glazbe, Kopri je najviše energije potrošio tražeći sponzore i umjetničku ekipu koja bi stala iza zahtjevnog mjuzikla. Sada, kada je “Legenda Ružice grada” prikazana u Komediji vidljivo je da je tu riječ o profesionalno skrojenom i izvedenom glazbeno-scenskom djelu.

_ U glazbi nismo imali uzore. Oslonili smo se na glazbu koju sami slušamo, dozvolili smo si povremeno i žešći zvuk, a u orkestraciji je prisutna i srednjovjekovna glazba u skladu s temom mjuzikla _ rekao je Kopri. A tema je vezana za 14. stoljeće, gradnju Ružice grada i tragični sukob ljudskog i vilinskog svijeta.

Mjuzikl bi najesen trebao biti na redovnom repertoaru zagrebačke Komedije koja je koproducent predstave uz plesnu skupini Ri-dance iz Rijeke i studio Kubus.


Tekst: večernji.hr

Foto: Ines Novković, večernji.hr


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close