Scena

Potražnja za audio-kazetama raste?

Proizvođač audio-kazeta National Audio Company (NAC) iz grada Springfielda u Sjedinjenim Američkim Državama, tvrdi da im je ovo najbolja godina od osnivanja 1969.


“Naš poslovni model možete okarakterizirati kao tvrdoglavost i glupost. Bili smo previše tvrdoglavi da odustanemo od proizvodnje audio-kazeta i evo što se dogodilo”, rekao je za Bloomberg predsjednik NAC-a Steve Stepp. NAC najveći od svega nekoliko preostalih proizvođača audio kazeta u SAD-u. Kompanija je profitabilna i lani su proizveli više od 10 milijuna kazeta, a ove godine prodaja im je porasla 20 posto.

Rade za Sony, Universal i male indie bendove

U NAC-u kažu da je razlog ponovnog rasta potražnje za kazetama veliki retro pokret u glazbenoj industriji. “Vlada nostalgija za vremenima i osjećajem rukovanja s audio kazetama” rekao je Steve Stepp “A i mnogi glazbenici žele njihov topli analogni zvuk”.

NAC radi za velike diskografske kuće kao što su Sony Music Entertainment and Universal Music Grupa a u zadnje dvije godine naglo im raste broj manjih ugovora s indie bendova. Oko 70 posto proizvodnje su im kazete s glazbom a ostalo prazne. Glazbenici traže NAC kazete jer ih još proizvode na starim strojevima iz 70tih godina.


Tekst: telegram hr

Slika: wikimedia commons

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close