Ličko-senjska županijaSport

Planinarsko društvo “Željezničar” iz Gospića poziva na tradicionalni pohod na Visočicu

U subotu održat će se Tradicionalni pohod na Visočicu kojeg Planinarsko društvo Željezničar iz Gospića organizira svake prve subote u srpnju, u sjećanje na prvi organizirani uspon Gospićana na Visočicu 1898. godine.


Ujedno na taj dan PD Željezničar slavi rođendan tj. dan društva i ove godine obilježava 48. obljetnicu od osnutka 1973. godine.

Pohod je namijenjen kako planinarima, tako i svim fizički sposobnim građanima dobre kondicije, uz poštivanje planinarske etike i pridržavanje uputa vodiča te članova HGSS stanice Gospić,  koji ujedno osiguravaju pohod.

Prijave na e-mail adresi: [email protected] ili kod Jelene Frković na broj: 098/245626, najkasnije do 1. srpnja 2020. do 15 sati.

Visočica (1619 m) iako ne najviši jedan je od planinarima najdražih vrhova Velebita, istaknut vrh osovljen nad strmom ličkom padinom Velebita. Zahvaljujući svojem položaju jedan od najljepših vidikovaca na cijelom Velebitu i bez sumnje najljepši vidikovac s kojeg se pruža pogled na Liku te se vidi gotovo cijeli Velebit sa svojim vrhovima od Zavižana do Crnopca. Vrh Visočica predstavlja jednu od 20 kontrolnih točaka planinarske obilaznice „Lički gorski biseri“, koju je utemeljio PD Željezničar Gospić i jednu od moguće 3 kontrolne točke Južnog Velebita popularne „Hrvatske planinarske obilaznice“. Dnevnik obilaznice “Lički gorski biseri” polaznici pohoda moći će kupiti prije uspona.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PD Željezničar Gospić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close