LifestyleScena

Pjesme o Otočcu; poslušajte Ostovića, FD Otočac, Pejakovića,…

Nedavno objavljen članak  “Pjesme o GOSPIĆU”  potaknuo nas je da provjerimo postoje li pjesme o Otočcu. Evo što smo pronašli!

Otočac je grad u Ličko senjskoj županiji. Latinski naziv za Otočac je Bivium. Smjestio se u Gackoj dolini, kroz koju protječe rijeka Gacka.

“Pokrajina” Gacka u kojoj se nalazi i grad Otočac, smještena je unutar visoko-planinskog okvira, kojeg sačinjavaju Velebit i Mala Kapela, prema arheološkim nalazima, materijalnim ostacima pojedinih kultura, od starijeg kamenog doba, rimskog doba pa sve do danas bilo je oduvijek naseljeno.

Grad Otočac također se spominje u pjesmama, naročito u bećarcima koji su tradicija grada. Pa poslušajmo što smo našli:

Pjesma “Oj Otočcu”  u izvedbi Folklornog društva Grada Otočca.

Thompson,Bubi,M. Bulić i Z.Pejaković zajedno su snimili poznati Otočki bećarac. Posljednju i najnoviju glazbenu uspješnicu o Otočcu. 

Po uzoru na pjesmu “Gospić gazi sve” snimljena je verzija “Otočac gazi sve” s minimalnom ali zanimljivom preradom.

 

Zvonimir Ostović snimio je pjesmu “Otočcu grade”. Jedna od uspješnijih pjesama u Otočcu koja se često sluša u tom kraju.

Ako znate još koju “otočku” koju smo izostavili, ostavite nam u komentarima!

Tekst: Mia Stilinović

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close