ModaLifestyleIzdvojeno

Ovo su sve naše missice od 1997. do 2022. godine: Među pobjednicama je i jedna Ličanka iz Plaškog

SJEĆATE LI SE JELENE?

Devedesetih godina potpuno je bilo nezamislivo dopunjavati ljepotu ekstenzijama, umjetnim trepavicama, provlačiti fotografije kroz razne filtere i promovirati se na društvenim mrežama.


Vladao je prototip istinske, prirodne ljepote gdje je do izražaja dolazila osobnost svake od djevojaka. Nije bilo Instagrama, uređivanja fotografija, jedino važno je bilo istaknuti se ponaosob onim faktorom X.

Što se do danas promijenilo? Što je izbor sad u odnosu na rane dvijetisućite godine? Koliko se natjecanje mijenjalo kroz desetljeća do dandanas?

Gledajući povijest natjecanja za Miss Universe Hrvatske i staž ovog prestižnog izbora ljepote u Hrvatskoj dug 27 godina, koji je uz Miss Hrvatske za Miss World, u Hrvatskoj i jedini licencirani izbor sa svjetskom poviješću, primjećujemo kako se i danas ovaj najvažniji izbor u Hrvatskoj organizira uspješno i bez premca te ostavlja bez daha barem kad su pobjednice u pitanju.

I dok se željno iščekuje tko će postati 27 po redu najljepša Hrvatica i ponijeti titulu Miss Universe Hrvatske 2023 s nostalgijom se prisjećamo svih dosadašnjih pobjednica nacionalnog izbora i donosimo veliku fotogaleriju kako su naše ljepotice predstavljale Hrvatsku na svjetskom izboru za Miss Universe. Izbor se u našoj zemlji održava od davne 1997 godine u besprijekornoj organizaciji Vladimira i Marije Kraljević.

Od tada do danas mnogo se toga promijenilo jer izbor za Miss Universe odavno nije izbor samo za najljepšu djevojku na svijetu. Na svjetskom izboru te uspješne mlade žene znaju i po nekoliko svjetskih jezika, imaju po dva fakulteta i cijenjene su u svojim zemljama . Na njihovim platformama ih prate na stotine tisuća ljudi jer one zagovaraju ispravne vrijednosti radeći na projektima s pozitivnim promjenama.  Svojim djelovanjem daju pravi razlog zašto su baš one odabrane kao glasnogovornice i ambasadorice svojih zemalja. Upravo one promiču i iniciraju nužne promjene u društvu i mladeži.

Miss Universe postoji kako bi se zagovarala pozitivna budućnost vođena ženama s hrabrošću i inspiracijom da pomaknu granice mogućeg. Naše ljepotice to i čine svojim uspješnim karijerama u različitim branšama. Svjesne su da je znanje također ulaznica u visoko društvo stoga su gotovo sve od njih završila fakultete ili studij privode kraju. Neke naše ljepotice su uspješne  u vlastitom biznisu i vode svoje tvrtke. Većina njih dobro je poznata hrvatskoj javnosti no prisjetimo se svih naših dosadašnjih missica.

 

1998. Ivana Gržetić, Dubrovnik
1999. Marijana Kužina, Šibenik
2000. Renata Lovrinčević, Split
2001. Maja Cecić-Vidoš, Rijeka
2002. Ivana Paris, Pazin
2004. Marijana Rupčić, Nuštar
2005. Jelena Glišić, Plaški
2006. Biljana Mančić, Split
2007. Jelena Maroš, Split
2008. Snježana Lončarević, Zagreb
2009. Sarah Ćosić, Split
2010. Lana Obad, Zagreb
2011. Natalija Prica, Zagreb
2012. Elizabeta Burg, Vrbanja
2013. Melita Fabečić, Zagreb
2014. Ivana Mišura, Zagreb
2015. Barbara Ljiljak, Split
2016. Barbara Filipović, Zagreb
2017. Shanaelle Petty, Slavonski Brod
2018. Mia Pojatina, Nova Gradiška
2019. Mia Rkman, Korčula
2020. Mirna Naiia Marić, Zadar
2021. Ora Antonia Ivanišević, Dubrovnik
2022. Arijana Podgajski, Krapina


 

Komentari

Komentara


Foto: PR / Miss Universe / Instagram, Facebook / privatni albumi

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close