VijestiScena

Ovaj tjedan u Gospiću se održava međunarodni simpozij “Pasionska baština Like”

U organizaciji Grada Gospića, Gospićko-senjske biskupije i Pasionske baštine, a pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti,  od danas do nedjelje u Gospiću se održava veliki međunarodni simpozij Pasionska baština Like.


Tema 12. izdanja ovoga simpozija je “Muka kao nepresušno nadahnuće kulture“. Svečano otvorenje 12. Simpozija Pasionske baštine održati će se večeras od 19:30 u Pučkom otvorenom učilištu dr.Ante Starčević  koncertom pučke korizmene pjevane baštine i pobožnosti Like i Gacke pod nazivom O ISUSE, IZRANJENI. Nastupit će članovi KUD-ova Kraljica Katarina iz Donjeg Lapca, Dangubice iz Kutereva, Perušić, Gacka, te župnog zbora BDM od Svete krunice iz Ličkog Lešća.

Radni dio skupa održavati će se sutra i u subotu u Patoralnom centru u Ličkom Osiku, uz niz iznimno zanimljivih predavanja koja će se sutra održavati u vremenu od 9 do 13 i od 16 do 19 sati, a u subotu od 9 do 13 i od 16 do 19:30. Teme predavanja vezane su uz povijesne tokove-domovinski rat, književnost, glazbu i likovnost. Nedjelja je rezervirana za izlet u Svetište Majke Božje od Krasna.

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Lika express

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close