LikaEuropa

Općina Plitvička Jezera uspješno provela prvu faza projekta “Zaželi”

PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA

Općina Plitvička jezera nositelj je europskog projekta „Zaželi – program zapošljavanja žena“.


Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, a ukupna vrijednost je 3.288.450,00 kuna. U srijedu,4.studenog 2020. godine u Korenici je održana javna tribina na kojoj su predstavljeni rezultati projekta.

Tijekom 30 mjeseci provođenja projekta na 24 mjeseca je bilo zaposleno 20 žena, koje su skrbile o sveukupno 131 korisniku. Zaposlenice su završile osposobljavanje, njih 19 za gerontodomaćice, a 1 za njegovateljicu. Cilj projekta je bio prvenstveno osnaživanje i unaprjeđenje radnog potencijala teže zapošljivih žena s nižom razinom obrazovanja, koji je u potpunosti i ostvaren.

Ovaj projekt je vrlo važan za cijelu našu zajednicu, i želim reći jedno veliko bravo i hvala svim ženama koje su pomagale našim susjedima, te Ljiljani i Tei na uspješnom provođenju projekta. Nećemo govoriti previše unaprijed, ali naša prijava na drugu fazu projekta Zaželi dobila je jako dobre ocjene te se nadamo skorom potpisivanju ugovora za nastavak,  naglasio je Ante Kovač, načelnik Općine Plitvička Jezera.

“Biti dio jednog ovako uspješnog projekta koji ima dušu je jako lijepo. Drago mi je da mogu reći da smo iskoristili i opravdali sva odobrena sredstva, te da se uskoro možemo nadati i nastavku projekta“, rekla je Ljiljana Hrgota, voditeljica projekta Zaželi.


 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close