Dom

Odzvonilo je masovom pravdanju izostanaka iz škole?

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u utorak je u Bakru najavila mogućnost limitiranja dosadašnjeg prava roditelja da višekratno opravdavaju djecu u školi za izostanak u trajanju do tri dana.


Razmatramo ograničenje roditeljske ispričnice na jednom godišnje ili jednom u polugodištu, što mora proći javnu raspravu”, rekla je ministrica Divjak nakon regionalnog sastanka s ravnateljima osnovnih škola na temu provedbe projekta „Škola za život“.

Imamo stvarno previše opravdanih izostanaka učenika, u osnovnoj školi dva tjedna u prosjeku po djetetu, a u srednjoj čak tri”, istaknula je Divjak.

Izvijestila je da su svi nakladnici javili da su udžbenici isporučeni ili na putu prema školama te da nema razloga da prvog dana škole udžbenici ne budu dostupni učenicima.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close