Glazba

“Neki drugi ljudi” – debitantski singl mladog kantautora Grgura Višića

Spona Vam predstavlja debitantski singl perspektivnog pulskog kantautora Grgura Višića – “Neki drugi ljudi”. Riječ je o pomalo “dylanovskoj” pjesmi o prolaznosti i ljepoti života, koja se često nalazi u malim stvarima s kojima smo kroz život izgradili povezanost.


Autor glazbe i teksta je Grgur Višić, pjesma je snimljena u JBdB studiju, a aranžman i glazbenu produkciju potpisuje Damir Trkulja. Videospot je snimljen u Zagrebu u travnju tekuće godine, a režirao ga je Matija Mihalj. Kao i pjesma, spot govori i pokazuje prolaznost života, u kojem svatko igra neku svoju ulogu.

“Zanimljivo je da kada izgubimo esencijalni dio osobnosti koji nas čini nama, kao da cijeli svijet stane. Nekome to može biti posao, nekome auto, nekome mobitel, u mojem slučaju to su naočale. Proveo sam četiri dana “ćorav”, kao da sam živio polu prazan. Teško je objasniti riječima, ali siguran sam da je svatko doživio situaciju u kojoj je izgubio svoj zaštitni znak. Gradimo povezanost s određenim stvarima cijeli život. Prolazimo kroz dobro i loše, doma, vani, dajemo cijelog sebe ne očekujući ništa zauzvrat. Tada se javi posebna vrsta ljubavi, individualna za svakog pojedinca. Izgubivši tu esenciju naš život staje. Tako je meni bilo s naočalama. Ljepota života je točno u tim stvarima, kojih naravno može biti više. Sve što osobu definira kao posebnu, žar je njena života.” – kaže Grgur.

Trenutni žar koji ja gradim je muzika. Nešto toliko poznato i sigurno, a opet toliko daleko. Krenuvši na put stvaranja muzike, izlažem se nevjerojatnom broju rizika koji svakodnevno stvaraju turbulencije, ali također i moru situacija kojima bolje upoznajem i gradim sebe. Put je nedefiniran, ali vjerujem da ako ostanem vjeran nekim principima i moralnim uvjerenjima, i put sam po sebi bit će lagan.

Predstavljam svoju prvu pjesmu, napisanu u trenutku slabosti – ležeći u bolničkom krevetu sa slomljenom nogom. Zanimljivo je kako neke naizgled užasne situacije, dugoročno donesu radost i veselje, ako ih prihvatimo i prepustimo se življenju.” – zaključio je Grgur.

 


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close