LifestyleScena

Najbolji hrvatski maturant: Domagoj Bradač je osvojio osam Oskara znanja

Maturant XV. zagrebačke gimnazije (MIOC) koji uskoro planira upisati PMF, najuspješniji je hrvatski učenik na državnim i međunarodnim natjecanjima, a bit će mu dodijeljeno čak osam Oskara znanja što je dosad nezabilježen uspjeh, piše Srednja s čijim je novinarom i porazgovarao iako je usred priprema za Matematičku olimpijadu i polaganje mature.


Međutim, sve ovo prilično je uobičajeno za Domagoja koji uspjehe niže od 2012. kada se sa 6. balkanske informatičke olimpijade vratio sa srebrom, a na natjecanjima sudjeluje još od osnovne škole.

“U pravilu provodim više vremena pripremajući se za natjecanja nego učeći za školu. Teško mi je odrediti neki točan broj sati koje provedem u učenju. Ima dana kada mogu raditi cijeli dan, a ima i onih kada mi se ništa ne da i samo se želim odmoriti”, govori Domagoj i dodaje da mu je najveći izazov bila Međunarodna informatička olimpijada.

Tvrdi da je i samo iznenađen uspjehom u matematici i da to nije očekivao i dodaje da nema jasnu viziju čime bi se htio baviti u budućnosti, ali dodaje da će se vjerojatno raditi o računalnoj znanosti.

Njegov razrednik i mentor, profesor Nikola Dmitrović, tvrdi da je Domagoj kombinacija talenta, upornosti i posvećenosti: “Uspijevao je kombinirati nastavne obaveze, prolaziti s pet i biti uspješan na natjecanjima. Kada bi se gledalo sa strane, sve to kod njega izgleda jednostavno i lagano. Njemu je to jednostavno užitak u kojem se pronašao i dobro snalazio”.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: index.hr | Foto: hrvatski savez informatičara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close