Kolumne

Muško-ženski odnosi: Mic po mic frajer, mic po mic ćorak. Kako prepoznati muljatora?

Vjerojatno ste se jednom u životu srele s onim jednim koji piše fenomenalne poruke, rječit je da glava boli pa se onda zapitate, čekaj malo: jel’ se ja to dopisujem s nekom aplikacijom ili frajer fakat postoji? E, problem je u tome što se samo dopisujete. Ako imate sreće, upoznale ste jednom tog frajera pa ste stvorili neki dojam, ali ako ste medu onima koje nemaju sreće, samo se dopisujete.

Nije teško prepoznati muljatora koji piše poruke kao je upravo došao s tečaja pisanja romana. Dakle, krene kao pravi šmeker, ne priča samo o sebi, nego pita i vas kao zanima ga vaše mišljenje, pa interesi i sve što volite. I tako vam dopisivanje ne ide više iz dana u dan, nego iz tjedna u tjedan. Naravno, kako vas je pridobio porukicama tako vi ne možete dočekati njegovu sljedeću ulizivačku poruku. Liježete s mobitelom u krevet, patite od nesanice jer vas mobitel zrači (ali zapravo ne spavate jer se zamišljate s njim), razmišljate što ćete mu sljedeće napisati. No, on ima sasvim odlično uigrani plan.

Ne, on se ne želi naći s vama niti mu je to ikad bila namjera i ne fakat ne misli popiti s vama niti jednu jedinu kavu. Jer, zauzet čovjek. Aha, radi kao mazga pa jadan nema vremena ni za svoj život, ali zato ima vremena cijeli dan pisati poruke. Koliko ih je napisao mogao je već sto kava popiti. Svaki takav frajer ima svoju taktiku i motive zašto to radi. Navest ću dva razloga. Prvi, ima curu, ali mu je cura dosadna do zla Boga pa traži zabavu. Drugi, tip jednostavno voli folirati i nemojte se čuditi ako ih ima deset na lageru u porukama s istim ciljem.

Ja sam imala onu sreću pa sam tipa poznavala, i to nije bilo samo s jedne kave. No, što se dogodilo. Kako to biva, nađemo se mi jednom kako bih mu nešto napravila za posao. I otada smo se dopisivali, rekoh ajde želi čovjek ostati sa mnom u kontaktu budući da se nismo dugo čuli. Ma vraga, dva mjeseca je trajalo dopisivanje, ali ne bi ništa rekla da čovjek radi u drugom gradu, no u istom gradu je. Matrica se ponavlja, slatke porukice, kava je već tristo puta dogovorena (toliko sam se napila tih kava da sada patim od kafetinoze). No, nikako taj susret dogovoriti. I tako meni pukne jedan dan. Skoro sam mu napravila uslugu kako bi on mogao uživati s bivšom curom, e pa rogonja nisam.

Koja je bila osveta? Navukla sam ga da misli kako sam zagrizla, čovjek je čak okrenuo ploču i htio se naći sa mnom jer nismo si daleko. Onda, onda je uslijedio ćorak, jednom jedinom porukom se spustio na zemlju. Uslijedile su poruke razočaranja, poniženja… Ali nije mi žao, on voza mene ja vozam njega. Ako ništa drugo više mi se neće javiti, a kada me sljedeći put vidi ja lijepo kažem: Bok!

Djevojke, koliko god da je zgodan, presladak, premuževan i okićen svim tim epitetima kojima ih kitimo u tim trenucima, ne nasjedajte nikako. Njemu će biti super, jer ’em ima zanimaciju, ’em niste jedine na popisu, a vi…vi ste i dalje za svojim mobitelom ne razmišljajući kako vas voza.

Ako vam se javi takav, promijenite taktiku, vozajte vi njega. Nije to teško, tako ćete pokupiti sve njegove beneficije, a on će se opeći. Doduše kratkotrajno, ali neka malo razmisli. Ako ništa drugo, učile ste od najboljih.


Tekst: Andrea Brkić

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close