Scena

MUŠALUK Obnavlja se crkva koju je sagradio Marko Mesić nakon što je protjerao Turke iz Like

Katolička crkva u nedjelju slavi blagdan Duhova. Na našem području Duhovi se slave u Mušaluku. Prilika je to da Mušalučani,ali i ne samo oni, dođu na Svetu misu u crkvu Duha Svetoga.


Zahvaljujući odličnoj suradnji Ministarstva kulture, Konzervatorskog odjela u Gospiću i Župe Svetoga Josipa Lički Osik, već treću godinu za redom osigurana su sredstva za obnovu crkve Duha Svetoga u Mušaluku.

Prve godine to je bilo 50,000 kuna, sljedeće 70,000, a ove čak 150,000. Crkva će dobiti novi krov i sa svojih 317 godina starosti ponovno zasjati u punom sjaju. U nedjelju na blagdan Duhova i ponedjeljak na Duhovski ponedjeljak od 11 sati u njoj će se služiti svete mise.

Ovu crkvu sagradio je 1700.-te godine pop Marko Mesić nakon što je protjerao Turke iz Like. Tada je on, u znak zahvalnosti Bogu, sagradio i crkvu Svetoga Križa u Perušiću, te crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Brinju

Više na lika-express.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: lika-express.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close